Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ !! ..ΔΕΝ "ΠΕΡΝΑ" Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ !!!



Είναι εφικτή η αναπτυξιακή διάσταση στην Περιφέρεια χωρίς το κατάλληλο αναπτυξιακό εργαλείο; Στην αναμέτρηση με ένα δικό της στοίχημα η περιφερειακή αρχή πετά πρόωρα λευκή πετσέτα.
Στη σημερινή συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης της ΕΝΑ Β. Αιγαίου πέφτουν πρόωρα οι τίτλοι τέλους σε μια αναπτυξιακή εταιρεία που κυριολεκτικά ... δεν πρόλαβε να ανθίσει. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της. Γ. Μανάρας, προτίθεται να προτείνει στους μόλις δυο εργαζόμενους της ΕΝΑ Β. Αιγαίου να δοθεί άδεια άνευ αποδοχών, έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Η ... πάσα
Τυπικά την ευκαιρία ενταφιασμού κάθε προοπτικής στην ΕΝΑ Β. Αιγαίου έδωσε η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία απορρίπτει ως μη σύννομη την αύξηση της συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη νέα μετοχική σύνθεση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. 
Επομένως δεν επέτρεψε την κάλυψη του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εκ μέρους της Περιφέρειας, η οποία θα όφειλε να είχε γίνει ένα τρίμηνο μετά τον Ιανουάριο, όταν εγκρίθηκε ο διορισμός των μελών της νέας διοίκησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Μια εξ’ αρχής λάθος κίνηση ήταν ότι στο προσωρινό Δ.Σ. ορίστηκαν να συμμετέχουν μόνο μέλη της πλειοψηφούσας αρχής, με αποτέλεσμα από κανέναν να μην εκφραστεί τελικά η πραγματική αγωνία για το μέλλον της ΕΝΑ Β. Αιγαίου.
Οι ήττες
Η σημερινή τοποθέτηση της προσπάθειας επανασύστασης της περιφερειακής αναπτυξιακής εταιρείας επιφέρει τουλάχιστον τρεις διαφορετικές ήττες:
  • για την Περιφέρεια, η οποία στερείται το χρήσιμο εργαλείο μιας αναπτυξιακής εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι πολιτική επιλογή υπήρξε η επανασύσταση της ΕΝΑ από την εξ’ αρχής δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής.
  • για την περιφερειακή αρχή και προσωπικά για τη Χρ. Καλογήρου. Η επανασύσταση της Εταιρείας είχε τεθεί ως στοίχημα προσωπικό της περιφερειάρχη και της παράταξης της. Στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν στηρίχθηκε επαρκώς ή δεν υπήρξαν τα κατάλληλα στελέχη για να της δώσουν την αναγκαία ώθηση.
  • για τη Χίο ειδικότερα, η οποία στερείται της μοναδικής περιφερειακής δομής η οποία θα έχει έδρα το νησί μας και μάλιστα στον νευραλγικό τομέα της ανάπτυξης. Παράλληλα μένει μετέωρη και η αξιοποίηση του συνεδριακού κέντρου «Γ. Καλουτάς», το οποίο, ως περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας, είχαμε εθιστεί να διαχειρίζεται από την αναπτυξιακή της εταιρεία. Τέλος ζημιώνονται και όσοι κατά το παρελθόν είχαν συνάψει εμπορικές σχέσεις με την ΕΝΑ Χίου και υπολογίζονταν ότι μέρος από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα αποπλήρωνε τις οφειλές προς εκείνους της εταιρείας.

Που χάθηκε το στοίχημα
Οι παράγοντες που οδηγούν στη μοιραία λύση της οριστικής διάλυσης της ΕΝΑ Β. Αιγαίου είναι πολλοί, βασικότερος όμως είναι ότι, όπως αποδεικνύεται, το προσωποπαγές μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας δεν πίστεψε ποτέ πραγματικά ότι η ΕΝΑ Β. Αιγαίου άξιζε μιας δεύτερης ευκαιρίας. 
Η περιφερειάρχης προσδοκούσε λύσεις από την προσωρινή διοίκηση και η διοίκηση με τη σειρά της κατευθύνσεις από την περιφερειάρχη. 
Τίποτα από τα δυο δεν συνέβη. Παράλληλα:
  • η εταιρεία παρήγαγε από την πρώτη στιγμή ελλείμματα και μόνο από την ακάλυπτη μισθοδοσία των δυο υπαλλήλων της, εφόσον δεν εξασφαλίστηκαν έσοδα για τις λειτουργικές της δαπάνες με προγραμματικές συμβάσεις.
  • δεν ενισχύθηκε από στελέχη της αγοράς που θα μπορούσαν να της ανοίξουν επιπλέον ορίζοντες.
  • διοικήθηκε προσωρινά από πρόσωπα με εμπειρίες δημοσίου τομέα και περιορισμένη γνώση του αντικειμένου των αναπτυξιακών εταιρειών.
  • η ίδια η Χρ. Καλογήρου δεν απέδωσε τη σημασία που όφειλε στη στήριξη της Εταιρείας, παρότι τα προβλήματα ήταν εν γνώσει της εδώ και μεγάλο διάστημα.
 Πηγή: Πολίτης Της Χίου









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες