Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ ΝΑ ΕΓΚΑΝΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ..."ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ" !! ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ..



Να σεβαστεί την Ημέρα Εθνικής Μνήμης που αποτελεί νόμο του Ελληνικού κράτους, καλεί με επιστολή διαμαρτυρίας η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος διάλεξε την συγκεκριμένη ημέρα να πραγματοποιήσει εκδήλωση της Τουρκικής Bienale.

Η επιστολή της ΟΠΣΕ

«Σεβασμός στην Ημέρα Εθνικής Μνήμης

Αξιότιμε κε Δήμαρχε

Με έκπληξη, πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο και τα Μικρασιατικά Σωματεία Μέλη μας στο νησί σας,  ότι την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος (Νόμος 2645/1998), ο Δήμος Λέσβου (Δημοτική Πινακοθήκη) προγραμματίζει εγκαίνια έκθεσης με τίτλο  «AGoodNeighbor» (Ένας καλός γείτονας).

Την ιδια ώρα όπως ενημερωθήκαμε επίσης, το ιστορικό νησί της Λέσβου και ο Δήμος σας δεν έχει προγραμματίσει καμία εκδήλωση Μικρασιατικής μνήμης και σεβασμού στους μαρτυρικούς προγόνους μας, πρόσφυγες της Μικρασιατικής γης που υποδέχθηκε πρώτο το νησί σας.

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, με τα 200 Σωματεία μέλη της, που έχει αναγνωριστεί από την Ελληνική Πολιτεία, ως η εκπρόσωπος ολόκληρου του προσφυγικού Μικρασιατικού Ελληνισμού, στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Ιωνίας, του Πόντου, της Καππαδοκίας και της Ανατολικής Θράκης,
εκφράζει την αγανάκτηση της,  για την επιλογή της ημέρας εκδήλωσης στα πλαίσια της τουρκικής BIENALE που θα μπορούσε χρονικά να μεταφερθεί αφού δεν αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους και σας καλεί έστω και την τελευταία ώρα να δείξετε τον απαραίτητο σεβασμό στη Ημέρα Εθνικής Μνήμης.»

Πηγή: Μικρασιάτης 









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες