Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΤ' ΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ 80.000 ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ !! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ "ΑΠΙΘΑΝΑ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ !!!!



Σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης επί της διαφωνίας Ανακριτή και Εισαγγελέα επί της προφυλάκισης ή της απελευθέρωσης με εγγύηση 80.000 ευρώ, ετέθη αργά χθες Παρασκευή το βράδυ  πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου την περίοδο των «θαλασσοδανείων» (2000 – 2004).



Χθες επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 20.000 ευρώ επαγγελματίας του χώρου του τουρισμού μέλος της διοίκησης της Τράπεζας και με εγγύηση 50.000 ευρώ μηχανικός που γνωμοδοτούσε επί της αξίας των προσφερομένων ως εγγύηση ακινήτων.
Με τις τρεις αυτές αποφάσεις έκλεισε ο κύκλος των απολογιών 53 κατηγορουμένων για απιστία και συνέργεια σε απιστία, στο σκάνδαλο της νησιωτικής Συνεταιριστικής Τράπεζας όλοι μέλη των διοικητικών συμβουλίων της τράπεζας, υπάλληλοι και δανειολήπτες. 

Από αυτούς πέρα του απολογουμένου σήμερα πρώην Προέδρου προφυλακίστηκε πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου γνωστός τουριστικός πράκτορας και στέλεχος του Επιμελητηρίου Λέσβου του οποίο το αίτημα αποφυλάκισης και αντικατάστασης με περιοριστικούς όρους έγινε γνωστό χθες ότι απερρίφθη.
Επίσης χθες έγινε γνωστό ότι αφήνεται ελεύθερος με εγγύηση 120.000 ευρώ πρώην  Διευθυντής της Τράπεζας επί την προφυλάκισης του οποίου υπήρχε διαφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα. 

Όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί  ελεύθεροι με εγγυήσεις έως και 80.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας των.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 



Lesvos Voice: Πολύ ενδιαφέρων είναι και το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας  "Δημοκράτης" που σε μια παράγραφο αναλύει με λεπτομέρειες τι ακριβώς έγινε στη Συνεταιριστική... γράφει λοιπόν.. 

Το διάστημα που πραγματοποιήθηκαν τα μεγαλύτερα αδικαιολόγητα ανοίγματα ήταν το 8μηνο από Απρίλιο έως Δεκέμβριο του 2004. 

Τους κρίσιμους αυτούς μήνες πραγματοποιήθηκαν πληρωμές από τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας επιταγών τρίτων προσώπων χωρίς να υπάρχει ανάλογη κάλυψη.

Χρηματοδοτήθηκαν φυσικά και νομικά πρόσωπα κατά παράβαση του καταστατικού που δεν είχαν έδρα τον νομό Λέσβου.

Τα δάνεια που δόθηκαν την περίοδο εκείνη φαίνεται ότι δεν είχαν την παραμικρή κάλυψη.

Το χειρότερο δε φαίνεται να είναι ότι οι δανειοδοτήσεις υψηλού ρίσκου συνεχίστηκαν και μετά το 2005 και την αποχώρηση του επιτρόπου της ΤτΕ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2012 το ποσό των επισφαλών δανείων ξεπερνούσε τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η τράπεζα παρουσίαζε ζημιά 2 εκ. ευρώ περίπου και ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ήταν κάτω του μηδενός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κακής διαχείρισης αποτελεί το γεγονός ότι στις 31-12- 2007 το 80% των επιχορηγήσεων της τράπεζας είχε δοθεί στο 20% των ατόμων που είχαν ζητήσει δάνειο.

Αντίθετα το υπόλοιπο 80% των πιστούχων είχαν στα χέρια τους μόλις το 20% των δανείων. 

Λίγες μέρες πριν το οριστικό λουκέτο το πραγματικό ποσό των καταθέσεων δεν ξεπερνούσε τα 4,8 εκατ. ευρώ ενώ 9 μόνο καταθέτες της είχαν 5,2 εκατ ευρώ περίπου.

Δηλαδή αν κάποιοι από αυτούς αποφάσιζαν να αποσύρουν τις καταθέτες τους μέσα σε μια μέρα τότε η τράπεζα θα κατέρρεε και δεν είχε πλέον ρευστότητα.

Η συνολική ζημιά στην περιουσία της τράπεζας από τους λανθασμένους χειρισμούς των υπευθύνων της περιόδου αυτής αγγίζει τα 25,6 εκατομμύρια ευρώ. 

Η ζημιά δε του δημοσίου το οποίο αναγκάστηκε να καταβάλλει το σύνολο των καταθέσεων της τράπεζας με δάνειο από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μέσω της Εθνικής τράπεζας αγγίζει 56,5 εκατομμύρια ευρώ ποσό που αναμένεται να μειωθεί κατά 8,3 εκ. ευρώ αφού οι μεριδιούχοι της τράπεζας στο τέλος της εκκαθάρισης θα κληθούν να πληρώσουν τα χρήματα. 








LesvoVoice: Περισσότερα για το θέμα της συνεταιριστικής διαβάστε εδώ..  

Εδώ.. 

Εδώ.. 

Και εδώ.. 
http://lesvosvoice.blogspot.gr/2017/09/blog-post_13.html













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες