Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.. ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΙΛΑΡΑΣ.. 100.000 ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ !!


Το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων ιλαράς στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια. Οσο για τις ελλείψεις που εμφανίζονται αυτές τις ημέρες στα φαρμακεία, το υπουργείο τις απέδωσε στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών, εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι ελλείψεις, ο ΕΟΦ σε συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και ότι από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.
Σε ό,τι αφορά τους πληθυσμούς Ρομά, σημειώνεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά. 
Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με το υπουργείο, πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί για ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά και η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες