Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ - ΛΗΜΝΟΥ !!!




Με εγγύηση ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ και με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας τους κάθε 1η και 15η του μήνα), αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της υπό εκκαθάριση πλέον, Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου.


Χθες, Δευτέρα 28 Αυγούστου, απολογήθηκε πρώην νομάρχης Λέσβου και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του νομού ο οποίος κατηγορείται για συνέργια στο σκάνδαλο και συγκεκριμένα για τη λήψη δανείου για αναπτυξιακή εταιρεία της νομαρχίας που ουδέποτε επεστράφη. 

Ο παραπάνω αφέθηκε ελεύθερος αργά χθες το βράδυ με εγγύηση 3.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους στη μετακίνησή του. 

Χθες επίσης, με εγγύηση 20.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα και με περιοριστικούς όρους στη μετακίνησή τους αφέθηκαν ελεύθεροι ένα πρώην μέλος της διοίκησης της Τράπεζας και ένας υπάλληλός της.

Συνολικά για το πολυσυζητημένο σκάνδαλο κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και συνέργια στο αδίκημα συνολικά 53 άτομα, όλοι τους μέλη διοικητικών συμβουλίων της Τράπεζας, υπηρεσιακοί παράγοντες χρηματοδοτήσεων και δανειολήπτες. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, κρίθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελία που διενήργησε την προανάκριση, ως υπεύθυνοι για τις ζημιές ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που υπήρξαν ως αποτέλεσμα ενεργειών από μέρους τους που κρίθηκαν παράνομες.

Έως τώρα, και εκτός από τους τρεις που απολογήθηκαν χθες, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχουν αφεθεί ελεύθεροι με χρηματικές εγγυήσεις και περιοριστικούς όρους στη μετακίνησή τους τέσσερις υπάλληλοι της τράπεζας, τέσσερις δανειολήπτες και δυο πρώην μέλη διοικητικών συμβουλίων εκ των οποίων ένας ανώτερος διοικητικός υπάλληλος υπουργείου και πρώην αντιδήμαρχος του τότε Δήμου Μυτιλήνης καθώς και ένα μέλος της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου. 

Επίσης έχει κριθεί προφυλακιστέο και οδηγήθηκε στη φυλακή ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου που επί της θητείας του είχε λάβει και δάνειο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Επίσης επρόκειτο να απολογηθεί και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας, στο οποίο χορηγήθηκε νέα προθεσμία λόγω προβλήματος υγείας και εισαγωγής του στο νοσοκομείο.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα Τρίτη απολογείται πρώην πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας και ταυτόχρονα δανειολήπτης, ενώ τις επόμενες μέρες θα απολογηθούν εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πολιτευτές, πρώην και εν ενεργεία στελέχη οργανισμών αυτοδιοίκησης, στελέχη οικονομικών φορέων ως και πρώην ανώτεροι αξιωματικοί διωκτικών αρχών.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι κάποιοι από τους παραπάνω έχουν παραπεμφθεί ήδη σε δίκη από το Συμβούλιο Εφετών Βορείου Αιγαίου, κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος για παράνομες δανειοδοτήσεις, ύψους, τότε, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. 

Πρόκειται για μια υπόθεση του 2004 για την οποία παραπέμπονται σε δίκη τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, ο τότε διευθυντής και ο τότε υπεύθυνος της διαχείρισης επιταγών. 

Επίσης, για ηθική αυτουργία στην απιστία παραπέμπονται δυο φυσικά πρόσωπα. 

Όλοι τους έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η δίκη τους έχει προσδιορισθεί να γίνει στις 7 του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες