Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΝΕΙ ..ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ !! ..ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ !!!


Το δελτίο τύπου του Δήμου Λέσβου έχει ως εξής.. διαβάστε το και τα λέμε μετά.. 

Πρωτογενής έρευνα για τον σχεδιασμό των δράσεων τουριστικής προβολής της Λέσβου βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Δήμου Λέσβου, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τουριστικής οικονομίας του νησιού.
Η πρωτοβουλία αυτή αναπτύσσεται σε συνεργασία με τους συλλογικούς τουριστικούς φορείς του νησιού και υλοποιείται από την εταιρεία tourism generis, ειδική στα θέματα ελληνικού και διεθνούς τουρισμού (www.tourism-generis.com). 
Η πρωτοβουλία αφορά σε έρευνα-μελέτη με σκοπούς: 
α. τη δημιουργία μιας άτυπης δομής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και των επιχειρηματικών φορέων του τουρισμού
β. την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των τουριστικών προϊόντων της Λέσβου, με σκοπό την επιμήκυνση της περιόδου, 
γ. την προτεραιότητα-στοχοθέτηση των γεωγραφικών και προϊοντικών αγορών και δ. το πλαίσιο-επικοινωνίας/προβολής του τουριστικού προορισμού «Λέσβος». 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Λέσβου, αναγνωρίζοντας τη σημασία του τουρισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού, επιδιώκει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου, σε συνεχή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με τεχνοκρατική υποστήριξη». 
Ο Πρόεδρος της tourism generis, Γιώργος Δρακόπουλος επεσήμανε τα παρακάτω: «Για την tourism generis, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η πρόσκληση από τον Δήμο Λέσβου να συμβάλλει με τις γνώσεις και την εμπειρία της στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Με δεδομένη την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου, αλλά και των συλλογικών φορέων του τουρισμού του νησιού, ευελπιστούμε σε αγαστή συνεργασία με όλους τους τουριστικούς επαγγελματίες, με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προορισμού «Λέσβος».

Lesvos Voice: Δεν θα "γκρινιάξουμε" σήμερα.. είμαστε "χαλαροί" εξαιτίας του ..Αυγούστου οπότε όλα θέλουμε να τα βλέπουμε θετικά.. 
Εμείς θέλουμε, τώρα αν είναι θετικά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση !!!
Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε στη δήλωση του Δημάρχου την αναφορά που λέει ότι.. "ο Δήμος Λέσβου, αναγνωρίζει τη σημασία του τουρισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού" !!!! 
Μάλιστα, ο Δήμος Λέσβου .."αναγνωρίζει" την οικονομική σημασία του τουρισμού !!! ..αν το "έψαχνε" λίγο θα "μάθαινε" ότι το τουριστικό προϊόν για την Λέσβο στην προ μεταναστευτικού εποχή έφτανε το 25% του τοπικού ΑΕΠ !! 
Ναι αυτό θα έβρισκε ..στη Λέσβος με τον λιγοστό σε σχέση με άλλα νησιά τουρισμό, το ΑΕΠ που προσφέρει ο τουρισμός έφτανε το 25% !! 
Πως μεταφράζεται αυτό ;; 
..αυτό μεταφράζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο "τζιράρονταν" μέσα στο νησί και τώρα τα περισσότερα από αυτά έκαναν .."φτερά" !!! 
Είπαμε όμως ότι δεν θα "γκρινιάξουμε" σήμερα οπότε σταματάμε εδώ λέγοντας όμως κάτι τελευταίο που ίσως φανεί χρήσιμο στη εταιρία που ανέλαβε το εν λόγο έργο.. 
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές μελέτες και υπάρχει έτοιμο άφθονο υλικό ( ..στα χαρτιά ) το οποία πρέπει να τα βρουν ώστε αν θέλουν πραγματικά να κάνουν δουλειά να ξέρουν ότι θα πρέπει να καινοτομήσουν. 
Να μη μας εμφανίσουν δηλαδή "ιδέες" και "προτάσεις" που τις έχουμε ακούσει σε .."συνέχειες" και έχουν χρυσοπληρωθεί.. 
Και ότι προτείνουν τελικά να μη σκεφτούν μόνο να το διαφοροποιήσουν από το βασικό πρόβλημα που είναι το μεταναστευτικό.. γιατί αν το κάνουν δεν ..τσιμπάμε.. 
Τα έχουμε πει αυτά... 






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες