Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ.. "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΤΩΠΟ" !!!



Μάχη με τη φωτιά έδιναν όλη τη νύχτα πυροσβέστες και εθελοντές, καταφέρνοντας να ελέγξουν τουλάχιστον την ανάπτυξη των πύρινων μετώπων προς τις κατοικημένες περιοχές των χωριών του Πλωμαρίου, Τρύγωνας και Πλαγιά. 

«Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ενεργό μέτωπο» δήλωσε ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος, διευκρινίζοντας ότι μόνο πρόβλημα είναι αυτή την ώρα οι αναζωπυρώσεις μέσα στις καμένες εκτάσεις.
Παράλληλα, ο κ. Μπαμπάκος κατήγγειλε ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, αφού μέτωπα αναπτύσσονταν σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο. «Πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση», είπε χαρακτηριστικά. 
Υπό έλεγχο η μεγάλη δασική πυρκαγιά που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκαψε δυο με δυόμισι χιλιάδες στρέμματα, στην περιοχή μεταξύ της Γέρας και του Πλωμαρίου. 
Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν συνεχώς τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία μαζί με ένα ελικόπτερο τύπου Σινούκ ήλεγξαν τα μέτωπα της φωτιάς, σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες σε όλη τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί.
«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Κάποια στιγμή απειλήθηκαν σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις, αλλά με ηρωισμό πυροσβέστες και εθελοντές τα κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της καμένης γης» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.
Για «ηρωισμό που επέδειξαν όλη τη νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα» και για «αποτελεσματικότητα των χειριστών των δασοπυροσβεστικών αεροπλάνων» μίλησε και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
Υπενθυμίζεται, ότι η φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου, κατακαίοντας δασική έκταση και ελαιοκαλλιέργειες.






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες