Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

"ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ" ΜΕ ..ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ.. ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ !!!!


Περί “θερμού επεισοδίου” που οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να “στήσουν” στο Αιγαίο,με αφορμή την επιχείρηση νηοψίας σε τουρκικό σκάφος, ακούμε και διαβάζουμε.

Είναι εξαιρετικά απίθανο η Τουρκία να επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Εκτός αν στην Άγκυρα έχει επικρατήσει ο απόλυτως παραλογισμός. Αν κρίνουμε από την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ βέβαια, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε!
Η Τουρκία είναι στη γωνία και θα πρέπει όχι απλά να σωπάσει αλλά και να κάνει κινήσεις που θα αποδείξουν ότι όσα γράφονται και λέγονται για τα “στραβά μάτια” που κάνει στην εμπορία ναρκωτικών είναι λάθος.
Τι συνέβη χθες;
Η αμερικανική DEA ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να ερευνήσουν το φορτίο του τουρκικού πλοίου,γιατί είχε πληροφορία πως μεταφέρει ναρκωτικά. 
Ακόμη κι αν η πληροφορία δεν ήταν σωστή, ο καπετάνιος του πλοίου θα ΄πρεπε να μην αντιδράσει και να μην τραπεί σε φυγή. Και μόνο αυτό δείχνει ότι οι αμερικανοί μάλλον είχαν σωστή πληροφορία.
Το Λιμενικό Σώμα μπορεί να κατηγορηθεί μόνο για ένα πράγμα: ότι δεν λειτούργησε ακόμη πιο δυναμικά κι έχασε το πλοίο! Όλα τ΄ άλλα που λένε οι Τούρκοι είναι αστειότητες. 
Οι προειδοποιητικές βολές που έριξαν οι Έλληνες λιμενικοί είναι προβλεπόμενη διαδικασία. Συνεπώς όσα λένε οι Τούρκοι είναι για να αποφύγουν να ασχοληθούν με την ουσία του θέματος. 
Την οποία συμπτωματικά την ώρα που το επεισόδιο εξελισσόταν στο Αιγαίο, περιέγραφε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής. Ο ΥΕΘΑ μίλησε για τη διακίνηση ναρκωτικών που γίνεται ίσως και με την ανοχή των τουρκικών αρχών.

Η Τουρκία υπόλογη για το πλοίο που ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών στο Αιγαίο

“Κρυφτό” από τη λογική εξακολουθεί να παίζει η Άγκυρα στο θέμα του πλοίου ACT που αρνήθηκε νηοψία από το Λιμενικό ανοιχτά της Ρόδου. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε σε τουρκικά ΜΜΕ:
” Θεωρώ ότι δεν είναι λογική πράξη το να ανοίγεις πυρ κατά εμπορικού πλοίου το οποίο πλέει σε διεθνή χωρικά ύδατα”, είπε.
Προφανώς ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν γνωρίζει πως ακριβώς γίνονται οι νηοψίες και τι διαδικασίες προβλέπονται σε περιπτώσεις όπως η χθεσινή που ο καπετάνιος αρνήθηκε τον έλεγχο.
Η Τουρκία πρέπει να δώσει απαντήσεις για την τύχη του πλοίου και του φορτίου του. Οι συμπτώσεις είναι πολλές. Ο καπετάνιος του …συμπτωματικά ήταν και στο Mavi Marmara.

Ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου που αναστάτωσε το Αιγαίο ήταν και στο Mavi Marmara!

Όλο και πιο ύποπτη γίνεται η υπόθεση του τουρκικού πλοίου ACT που χθες αναστάτωσε το Αιγαίο, όταν ο καπετάνιος του, αρνήθηκε να σταματήσει τον πλου του για να γίνει νηοψία από το Ελληνικό Λιμενικό, που είχε πληροφορία από τη DEA,για μεταφορά ναρκωτικών.
Όπως αποκαλύπτεται ο καπετάνιος ήταν μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο Mavi Marmara,το οποίο είχε προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, με αποτέλεσμα να επέμβουν Ισραηλινοί κομάντος και να υπάρξουν νεκροί Τούρκοι. 
Πριν μερικές μέρες έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ θα πληρώσει στις οικογένειες των θυμάτων 20 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.
Ο Χαλού Σαμί Καλκαβάν που είναι καπετάνιος του ACT, ήταν στη λίστα επιβατών του Mavi Marmara, στο οποίο καπετάνιος ήταν ο αδελφός του! 
Προφανώς δεν είναι …τυχαίοι ναυτικοί!
Από χθες η Τουρκία επιχειρεί να παρουσιάσει το γεγονός του ACT  ως …θερμό επεισόδιο. Κάτι που δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως ανέκδοτο βεβαίως. Το μόνο που δεν μας έχουν πει από την Άγκυρα είναι τι τελικά μετέφερε το πλοίο.
Πηγή:militaire.gr

Αποκάλυψη: H σχέση στελέχους του Ερντογάν με το τουρκικό ναρκωπλοίο
Μία διαφορετική, πολιτική, διάσταση στο επεισόδιο που συνέβη ανοιχτά της Ρόδου τη Δευτέρα, όταν η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ εναντίον τουρκικού φορτηγού πλοίου, δίνει δημοσίευμα της Cumhuriyet.
«Κάτι βρωμάει στην κρίση με την Ελλάδα για το πλοίο», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος. 
Το πλοίο «ACT», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ανήκει σε συγγενή στελέχους του AKP, του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν. 
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ανήκει στον Γιουσούφ Ντουντάρ, συγγενή του στελέχους του AKP Αμπντουραχίμ Ντουνταρ. 
Μάλιστα, σημειώνει ότι τόσο το ίδιο πλοίο όσο και άλλα που ανήκουν στην ίδια εταιρεία έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα από την τουρκική ακτοφυλακή.






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους



προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες