Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

"ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΣΤΗ ΒΡΙΣΑ".. ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ !! L.V: ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ "ΠΑΙΖΕΙ" ;;;


Την ανάγκη της προστασίας του αυθεντικού υλικού με το οποίο ήταν χτισμένα τα σπίτια της Βρίσας που κατέρρευσαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου, καθώς και της επαναχρήσης του στο ξαναχτίσιμό τους, επισήμανε η Λυδία Κονιόρδου, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και σε αυτήν συμμετείχαν η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, στελέχη υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού στη Λέσβο και στελέχη μουσείων του νησιού.
Η κ. Κονιόρδου, αναφερόμενη στην ανάγκη του ξαναχτισίματος της Βρίσας και της επαναχρήσης του οικοδομικού υλικού των παλιών προστατευόμενων αρχιτεκτονημάτων που κατέρρευσαν, σημείωσε ότι «οι πέτρες αυτές αποτελούν μια σημαντική προίκα για τον τόπο» που, όπως είπε, πρέπει να μη χάσει τη φυσιογνωμία του.
Όπως σημείωσε, αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι η συγκέντρωση του αυθεντικού υλικού των κατασκευών ανά σπίτι και η φύλαξή τους, ώστε να ξαναχρησιμοποιηθούν. 
Σε αυτή την κατεύθυνση η κ. Κονιόρδου ανακοίνωσε ότι προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού θα συνεργασθεί με τις τοπικές Εφορείες αρχαιοτήτων, ώστε πολύ σύντομα να διεκπεραιώνονται οι φάκελοι της αποκατάστασης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Lesvos Voice: Πολύ κουβέντα γίνετε για το "θέμα" με τα ..δομικά υλικά και τις ..λαξευμένες πέτρες της Βρίσας και κάτι αρχίζει να μας "μυρίζει" !!! 

Άλλωστε κάποιοι που ήδη έχουν εκδηλώσει "ενδιαφέρων" και ..ευαισθησίες για το θέμα δεν μας έχουν συνηθίσει για το .."άδολο" των κινήσεων τους !!! 

Και για να το πούμε απλά.. "κάποιο λάκκο έχει φάβα" και δεν θα αργήσουμε να καταλάβουμε τι πραγματικά κρύβετε από ..πίσω !!!!!  




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες