Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

"ΧΤΥΠΗΜΑ" ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.. ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΠΟΥ "ΜΙΛΑΕΙ" ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ !! ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!


Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε σκληρή ταξιδιωτική οδηγία κατά της Τουρκίας που επί του πρακτέου είναι ένα νέο κτύπημα στον τουρκικό τουρισμό...

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε σήμερα μέτρα κατά της Τουρκίας ως απάντηση στην προφυλάκιση ενός γερμανού ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στέλνοντας το μήνυμα μιας πιο σκληρής στάσης
Σημειώνεται ότι οι δυο χώρες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.
Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως η Γερμανία θα μιλήσει με τους εταίρους της στην ΕΕ σχετικά με τις φιλοδοξίες της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ένωσης και κατέστησε σαφές πως το Βερολίνο δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί γερμανικές εταιρικές επενδύσεις στην Τουρκία.
Είπε επίσης πως δεν μπορεί να προσβλέπει σε συνομιλίες για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία και εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία που προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί στην Τουρκία.
«Θα πρέπει οι πολιτικές μας προς την Τουρκία να πάνε σε μια νέα κατεύθυνση... δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως το κάναμε μέχρι σήμερα. 
Πρέπει να είμαστε πιο σαφείς απ΄ό,τι είμαστε μέχρι τώρα ώστε εκείνοι που είναι υπεύθυνοι στην Άγκυρα να καταλάβουν ότι τέτοιες πολιτικές συνεπάγονται συνέπειες», εξήγησε ο Γκάμπριελ στους δημοσιογράφους. 
Τόνισε ότι τα νέα μέτρα συμφωνήθηκαν από κοινού με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.«Τον τελευταίο καιρό ένας ορισμένος αριθμός Γερμανών στερήθηκε την ελευθερία για λόγους ή για χρονική περίοδο που δεν είναι αντιληπτοί», σημείωσε, καθώς εννέα Γερμανοί πολίτες, από τους οποίους ορισμένοι έχουν διπλή υπηκοότητα, κρατούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα, κατηγορούμενοι ότι υποστηρίζουν την «τρομοκρατία».
Η Γερμανία είναι η κύρια χώρα προέλευσης των τουριστών στην Τουρκία, πάνω και από τη Ρωσία, και επίσης ένας από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της.
Ο Γκάμπριελ κατηγόρησε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει να «αντιστρέψει τον ρου της Ιστορίας» στη χώρα του, με σκοπό «να κάνει να σωπάσουν όλες οι επικριτικές φωνές». 
Αίσθηση προκάλεσε επίσης στη Γερμανία δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Αγκυρα κατηγορεί με έγγραφό της γερμανικές εταιρείες (BASF, Daimler) ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες στην Τουρκία, όπως γράφει η Handelsblatt.
Ηδη την Τετάρτη κλήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβυς στον οποίο έγινε σαφές ότι η οι συλλήψεις ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι «ούτε κατανοητές ούτε παραδεκτές», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.







Lesvos Voice... αν μας θεωρείτε χρήσιμους
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες