Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΤΟ 75% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !! ΤΟ 48% ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ !! ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ !!!


Έρευνα της MRB και της διαΝΕΟσις αποκαλύπτει πως οι νέοι διατίθενται να μετακομίσουν σε μια άλλη χώρα για να βρουν εργασία σε ποσοστό 75%. Αιτία της έντονης τάσης φυγής προς το εξωτερικό είναι οι τρομακτικά χαμηλές απολαβές τους.


Ευκαιρία να «αποδράσουν» από τον οικονομικά ασφυκτικό τρόπο διαβίωσης που έχει διαμορφώσει η παρατεταμένη κρίση αναζητούν 3 στους 4 νέοι Έλληνες, οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους προσπορίζονται από τη σύνταξη των γονέων τους, ενώ ζουν με λιγότερα από 250 ευρώ τον μήνα!

Άκρως αποκαλυπτική για το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκεται η νέα γενιά της χώρας μας είναι η μεγάλη έρευνα της MRB και της διαΝΕΟσις. 

Με τη συμμετοχή άνω των 1.500 νέων, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, αλλά και 500 από τους γονείς τους, η έρευνα εστιάζει για πρώτη φορά στις διαγενεακές σχέσεις που υφίστανται στην ελληνική κοινωνία, υπό το πρίσμα της οικονομικής αυτονομίας όλων των συμμετεχόντων. 

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις, οι νέοι διατίθενται να μετακομίσουν σε μιαν άλλη χώρα για να βρουν εργασία σε ποσοστό 75%, καθώς το 40,9% απάντησε «ναι» στη σχετική ερώτηση και το 34,1% «ίσως». 


Αιτία της έντονης τάσης φυγής προς το εξωτερικό είναι οι τρομακτικά χαμηλές απολαβές τους, καθώς οι Έλληνες από 18 έως 35 ετών έχουν στην πλειοψηφία τους ως βασική πηγή εισοδήματος το «χαρτζιλίκι» των γονέων τους και όχι την αμοιβή από την όποια εργασία τους. 

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, για το 48% των νέων η βασική πηγή του διαθέσιμου εισοδήματός τους είναι το οικονομικό βοήθημα που λαμβάνουν από τους γονείς τους, έναντι του 45% που δηλώνει ότι στηρίζεται πρωτίστως στις αποδοχές από την εργασία τους. 


Επίσης, μόνο το 15% αυτών θεωρεί πιθανό να βρει δουλειά τους επόμενους 6 μήνες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα χρήματα που μέσω των γονέων τους καρπώνονται και οι νέοι Έλληνες προέρχονται κυρίως από τις συντάξεις. 


Η έρευνα δείχνει ότι η βασική πηγή εισοδήματος για τους γονείς είναι οι συντάξεις σε ποσοστό 31,8%, με τη μισθωτή εργασία να έρχεται δεύτερη, με 29%.



Lesvos Voice: Τα πράγματα στη Λέσβο είναι ακόμα χειρότερα.. σύμφωνα με στοιχεία που βγαίνουν από την "Εργάνη" οι άνεργοι αυξάνονται ενώ οι "απορρόφηση" ανέργων από τον ξενοδοχειακό κλάδο και από όσους ασχολούνται με παρεμφερείς δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα η εστίαση, είναι υπερβολικά περιορισμένη..

Κάποιοι που .."παραμύθιαζαν" για δύο χρόνια τους νέους του νησιού "σπρώχνοντας" τους σε διάφορες ΜΚΟ τώρα θα πρέπει να απολογηθούν γιατί όλοι αυτοί είναι χωρίς δουλειά..


Να γιατί λέγαμε ότι τέτοιες λύσεις μακροπρόθεσμα θα είναι σε βάρος των εργαζομένων του νησιού.. 


Δυστυχώς και για την Λέσβο η μετανάστευση, αρχικά εσωτερική, κυρίως προς την Αθήνα, αλλά και προς το εξωτερικό στη συνέχεια, είναι για πολλούς νέους του νησιού η μόνη λύση.. 


Άλλωστε αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς από μια απλή ανάγνωση των στατιστικών στοιχείων του νησιού στο οποίο η μείωση των μόνιμων κατοίκων είναι εντυπωσιακή !!! 


Άλλωστε το βλέπουμε καθημερινά από γνωστούς και φίλους.. 







Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους



προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες