Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.. ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΡΕΥΜΑ…


Σε εφαρμογή μπαίνει το πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών από αυτοπαραγωγούς και τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Γράφει το Έθνος..  Ένα πρόγραμμα που προβλέπει την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικού ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά για την κάλυψη ίδιων αναγκών και τη μείωση με αυτό τον τρόπο του κόστους παραγωγής των αγροτών.

Το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του κόστους ενέργειας, καθώς οι αυτοπαραγωγοί  θα μπορούν να καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες των μονάδων τους με το ρεύμα που θα παράγει το φωτοβολταϊκό τους και η πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια θα μεταφέρεται στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Οι Έλληνες αγρότες με τον τρόπο αυτό αποκτούν το δικαίωμα να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στα χωράφια, στα θερμοκήπια και στις μονάδες προκειμένου να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών τους.

Δίνεται στους παραγωγούς η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών με ισχύ έως 20 κιλοβατώρες στην εκμετάλλευσή τους, με την προϋπόθεση όμως να μην ξεπερνά το 50% της συνολικής κατανάλωσης της εκμετάλλευσης.

Σε κάθε ρολόι της ΔΕΗ μπορεί να εγκατασταθεί μόνο ένα φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοκατανάλωσης.

Προϋπόθεση βέβαια για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι οι αυτοπαραγωγοί να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.














Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες