Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΚΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑΡΑΧΕΣ !! ..ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΖΗΤΑ ;;;;


Για το μπλοκάρισμα του λιμανιού από 300 μετανάστες που είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου, τοποθετήθηκαν χθες κάποιοι φορείς κυρίως αυτοί που έχουν σχέση με τον τουρισμό..

Σήμερα είχαμε και την τοποθέτηση του Δημάρχου Λέσβου κ. Γαληνού ο οποίος ζήτησε την ..αποχώρηση ΜΚΟ που όπως λέει.. «δημιουργούν ταραχές με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί μας» !!

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση και τα λέμε μετά…

Η δήλωση του Δημάρχου…

Σχετικά με τη κινητοποίηση προσφύγων – μεταναστών και τον αποκλεισμό του λιμανιού της Μυτιλήνης, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι είναι πλέον πασιφανής η υποκίνηση της συγκεκριμένης ενέργειας, ενδεχομένως και άλλων από συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες ατόμων, τα οποία προκαλούν ζημιά στην εικόνα του νησιού μας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Πρόκειται για άτομα και οργανώσεις που δεν συνεργάζονται με την Πολιτεία και δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Αντιθέτως, πυροδοτούν έκρυθμες καταστάσεις και επεισόδια με σκοπό μέσα από αυτά να αποκομίσουν οφέλη, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στους ίδιους τους πρόσφυγες – μετανάστες όσο και στην τοπική κοινωνία.

Είναι επιτακτική ανάγκη, η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία να ελέγξουν τις συγκεκριμένες οργανώσεις, τι επιδιώκουν και κυρίως γιατί βάζοντας μπροστά πρόσφυγες και μετανάστες, δημιουργούν μέσα σε λίγη ώρα καταστάσεις φόβου και αναταραχής, χρησιμοποιώντας τους ως εξιλαστήρια θύματα, για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν είναι ανεκτές. ΜΚΟ που δεν είναι σύννομες, δεν προσφέρουν και δημιουργούν ταραχές με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί μας, εκμεταλλευόμενες καταστάσεις και εξυπηρετώντας σκοπιμότητες, πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από τη Λέσβο.


Lesvos Voice: Η δήλωση του Δημάρχου Λέσβου έχει το δικό της ενδιαφέρων.. 

Πρώτον γιατί «καταλαβαίνει» ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο… αυτό όπως και να το κάνουμε είναι μια πρόοδος !!!!

Δεύτερον γιατί «βλέπει» και αυτός – επιτέλους – ότι υπάρχουν οργανώσεις και ΜΚΟ που.. πυροδοτούν έκρυθμες καταστάσεις.. και αυτό είναι μια πρόοδος !!!

Τρίτον γιατί «αντιλαμβάνεται» - πάλι επιτέλους - ότι τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν..  καταστάσεις φόβου και αναταραχής.. επίσης πρόοδος !!!

Τέταρτον γιατί ζητά να ..αποχωρήσουν ΜΚΟ.. αυτό και αν είναι πρόοδος !!!!

Όλα καλά λοιπόν σε όσα λέει ο Δήμαρχος, υπάρχει πρόοδος.. να μη το πούμε;; ..το λέμε !!

Μας μένει όμως μια απορία.. από ποιους ακριβώς ζητά να επιληφθούν του θέματος;;

Το αν θα μείνουν ή όχι κάποιες ΜΚΟ στη Λέσβο είναι και δικό του θέμα.. ο Δήμαρχος Χίου έδειξε τον δρόμο.. απέβαλε από το νησί της Χίου συγκεκριμένη ΜΚΟ, με ονοματεπώνυμο, αφού συζήτησε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.. δηλαδή έδρασε.. έκανε αυτό που θεώρησε σωστό ότι έπρεπε να κάνει..

Εδώ από ποιους ζητάμε να ασχοληθούν ;;; 












Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες