Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.. ΡΑΕ: ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ !! ..ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ !!!


Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τα νησιά και τα εργοστάσια της ΔΕΗ, ήταν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Νίκος Μπουλαξής μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αφού επιβεβαίωσε ότι και τα υδροηλεκρικά εργοστάσια είναι στη διαπραγμάτευση για ιδιωτικοποίηση, είπε και τα εξής ενδιαφέροντα που μας ενδιαφέρουν άμεσα.. 

Επισήμανε ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ επιβαρύνονται σημαντικά από τις χρεώσεις για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και εξήγησε ότι οι χρεώσεις για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που επιβαρύνουν τα περισσότερα νοικοκυριά έρχονται να αντισταθμίσουν κατά 90% (περίπου 600 – 700 εκατ. ευρώ) το επιπρόσθετο κόστος μεταφοράς ενέργειας στα νησιά και κατά 10% τα μειωμένα τιμολόγια για ευπαθείς ομάδες και πολύτεκνους.


Και συνέχισε.. «Με το πακέτο που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τέτοιου είδους χρεώσεις πρέπει να αποκοπούν από το τιμολόγιο και να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό».


Και στο τέλος είπε το καλύτερο..


Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση λύση της ενεργειακής επάρκειας των νησιών εξηγώντας πως «τα εργοστάσια που λειτουργούν στα νησιά δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους εξαιτίας των εκπεμπόμενων ρύπων. Πρέπει να υπάρξει λύση τους προσεχείς μήνες, εντός του 2017»




Lesvos Voice: Το έχουμε πει ξανά, να προσέξουν οι τοπικοί παράγοντες τώρα με τις αλλαγές στη ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις που θα ακολουθήσουν μη μείνουμε χωρίς ρεύμα ή γίνει αυτό που φοβόμαστε.. να εκτοξευθεί δηλαδή το κόστος του ρεύματος για τους νησιώτες σε επίπεδα ...απαγορευτικά !!!!!












Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες