Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.. ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ…


Την πολύτιμη αξία, γεύση και ποιότητά τους, απέδειξαν για άλλη μια φορά τα τυποποιημένα ελαιόλαδα της Λέσβου, που κέρδισαν εντυπώσεις και μετάλλια στο διαγωνισμό «Athena» (Athena International Olive Oil CompetitionATHIOOC).

Πρώτο στη λίστα με τα βραβευμένα ελαιόλαδα του νησιού μας, είναι το Lesvos Gold, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, που απέσπασε δύο βραβεία ως το καλύτερο ελαιόλαδο του Αιγαίου και ως το καλύτερο ελαιόλαδο από την ποικιλία της κολοβής ελιάς. Παράλληλα, κέρδισε και χρυσό μετάλλιο με βαθμολογία 85-95 μονάδες.

Επίσης, το ελαιόλαδο Acaia, από την ποικιλία της κολοβής ελιάς και  την εταιρεία Ελληνικές Αγροτικές Επιχειρήσεις, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου αρωματισμένου ελαιολάδου, καθώς και χρυσό μετάλλιο με βαθμολογία από 85 έως 95 μονάδες.

Χρυσό μετάλλιο απέσπασαν και τα ελαιόλαδα:

Jordan Bio Olivenoel της εταιρείας Jordan Olivenoel, το οποίο αποτελεί μείγμα δύο ποικιλιών ελιάς και συγκεκριμένα 33% Κολοβή, 67% Αδραμιτινή

Kopos της εταιρείας Andriotis Greek Olive Oil,  το οποίο αποτελείται από 80% Κολοβή ελιά και 20% Αδραμιτινή ελιά.
Ασημένιο μετάλλιο στον ίδιο διαγωνισμό με βαθμολογία 75-85 μονάδες κέρδισαν τα ελαιόλαδα:

Aegean Gold της Οικογένειας Πρωτούλη ελαιόλαδο αποκλειστικά από Κολοβή ελιά.

Oilon Organic  της εταιρείας Oilon Ελαιόλαδο από δύο ποικιλίες 50% Κολοβή και 50% Αδραμιτινή.

Eirini Plomariou  της εταιρείας Kωνσταντίνα Καλαμποκά αποκλειστικά από την ποικιλία της Κολοβής ελιάς.

Χάλκινο μετάλλιο απέσπασε το ελαιόλαδο Evo3 της εταιρείας Evo3 Evolution, το οποίο αποτελεί μείγμα τριών ποικιλιών ελιάς που ευδοκιμούν στο νησί μας και συγκεκριμένα 60% Αδραμιτινή, 30% Κολοβή και 10% Λαδολιά.

Ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «Athena» οργανώθηκε φέτος για 2η φορά στην Ελλάδα και εμφανίζει αύξηση στη συμμετοχή των δειγμάτων του κατά 15%.

Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 295 ελαιόλαδα από 9 χώρες, που δοκιμάστηκαν από 23 κριτές από 11 χώρες.

Από το σύνολο των δειγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, τα 156 ήταν ελληνικά (53%) και τα 139 (47%) από άλλες χώρες. Μάλιστα, οι ξένες συμμετοχές σημείωσαν αύξηση της τάξης του 200%.

Σε συνδυασμό με τη σύνθεση της κριτικής επιτροπής, όπου σχεδόν τα 2/3 της ήταν ξένοι κριτές διεθνούς κύρους, ο διαγωνισμός αναδεικνύεται πλέον σε έναν από τους λίγους πραγματικά διεθνείς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ATHIOOC 2017 απένειμε 175 μετάλλια στις εξής κατηγορίες: 17 Μεγάλα Χρυσά (με βαθμό 95-100%), 65 Χρυσά (με βαθμό 85-95%), 55 Αργυρά (με βαθμό 75-85%) και 38 Χάλκινα (με βαθμό 65-75%).

Η κριτική επιτροπή απένειμε επίσης, διάφορα ειδικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το «Best of Show», δηλαδή το καλύτερο ελαιόλαδο του διαγωνισμού, που για 2η συνεχόμενη φορά πηγαίνει στον ελαιοπαραγωγό Paolo Bonomelli για το ελαιόλαδό του «TreFrt» από την περιοχή La Garda στο Βένετο της Ιταλίας.

Παράλληλα, καλύτερο ελαιόλαδο για την Ελλάδα αναδείχθηκε το ελαιόλαδο Great Stories Αργολίδα από ποικιλία Κορωνέικη.

Φέτος συμμετείχαν στο διαγωνισμό 92 διαφορετικές ποικιλίες ελιάς (+28% σε σχέση με πέρυσι), γεγονός που καταδεικνύει τον εξαιρετικό πλούτο του κόσμου της ελιάς και του ελαιολάδου.

Η τελετή απονομής του ATHIOOC 2017 θα γίνει στην Αθήνα, το Σάββατο 22 τρεχ., στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο King George II στην Πλατεία Συντάγματος. Θα προηγηθεί ολοήμερη παρουσίαση και των 175 βραβευμένων ελαιολάδων που θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή.
Πηγή: Δημοκράτης












 Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες