Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ …ΚΙΝΕΖΟΥΣ !!!!


Το φως της δημοσιότητας είδαν τα στοιχεία έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εργασιακή και την κοινωνική κατάσταση στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως αυτή καταγράφηκε την περίοδο 2015-2016.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, αντιμέτωπο με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι το 35,7% του πληθυσμού, ενώ το 22,2% αντιμετωπίζει σοβαρές υλικές στερήσεις.

Σε χειρότερη θέση στην Ευρώπη βρίσκονται μόνο οι πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Στον χώρο της Υγείας η κατάσταση είναι εξίσου τραγική, με το 12,3% του πληθυσμού να στερείται ιατρικής περίθαλψης την οποία είχε ανάγκη.

Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη, αφού το μοναδικό μέλος του ευρώ όπου καταγράφηκε χειρότερο ποσοστό ήταν η Εσθονία, με 12,7%.

Τέλος, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα εισοδηματικής ανισότητας στη Νομισματική Ένωση, αφού το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού είχε εισοδήματα 6,5 φορές μεγαλύτερα από το φτωχότερο 20%.

Lesvos VoiceΑυτή είναι η κατάσταση στη σημερινή Ελλάδα.. τα παραπάνω στοιχεία είναι τραγικά και δεν σηκώνουν ούτε παιχνιδάκια, ούτε διάφορες ..επικοινωνιακές εξυπνάδες !!!

Είναι μια χώρα που πλησιάζει την διάλυση.. γιατί στα παραπάνω στοιχεία αν προσθέσεις και τα στοιχεία όσων έφυγαν στο εξωτερικό, που είναι κυρίως νέοι άνθρωποι με ότι αυτό σημαίνει τελικά για μια χώρα που λέει ότι θέλει να κάνει παραγωγική ανασυγκρότηση, τότε μπορεί να καταλάβει και ένας ηλίθιος ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για καιρό ακόμα…













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες