Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

1000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ..


Εγκύκλιο που θα δίνει διορία σε πρόσφυγες και μετανάστες πέντε ημέρες μετά την ενημέρωσή τους για την απόρριψη του αιτήματος ασύλου τους σε α' βαθμό για να αποφασίσουν αν θα κάνουν αίτηση για οικειοθελή αποχώρηση μέσω ΔΟΜ ή αν θα προχωρήσουν σε προσφυγή της απόφασης ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας σε εκδήλωσή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τις υποβοηθούμενες εθελούσιες επιστροφές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αν ο αιτών άσυλο τελικά επιλέξει να ζητήσει εξέταση του αιτήματος ασύλου σε β' βαθμό, χάνει το δικαίωμα της εθελούσιας επιστροφής του στην πατρίδα του και το ξαναποκτά μόνο σε περίπτωση που η Τουρκία, βάσει της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, δεν τον δεχθεί.
Όπως είπε ο Γ. Μουζάλας, η εγκύκλιος αυτή θα βγει τις επόμενες ημέρες και γίνεται «σε μια προσπάθειά μας να ξεμπλοκάρουμε λιγάκι αυτό το παιχνίδι της κατάχρησης του ασύλου» ενώ ανέφερε επίσης ότι «εξετάζουμε κάθε αίτημα ασύλου, και κάθε προσφυγή ατομικά, δεν μπαίνουμε στις γενικότητες περί ασφαλούς ή μη ασφαλούς χώρας, περί παράνομου η μη παράνομου, εξετάζουμε διεξοδικά και γι' αυτόν τον λόγο έχουμε το φαινόμενο του μποτιλιαρίσματος». 
Ο Δ. Έσδρας, επικεφαλής του ΔΟΜ στην Ελλάδα αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εθελούσιων επιστροφών του ΔΟΜ, διευκρίνισε ότι δεν επιστρέφουν Σύρους πρόσφυγες σε Συρία ή Τουρκία και ότι σε όσους προχωρούν σε εθελούσια επιστροφή τους δίνονται 500 ευρώ όταν ανεβαίνουν στο αεροπλάνο, ενώ στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που υποστηρίζεται και από την Κομισιόν για τους αιτούντες εθελούσια επιστροφή από τα νησιά δίνονται 1.000 ευρώ.


Lesvos Voice: Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη αν και έχει αποδειχθεί ότι οι ανακοινώσεις μέχρι να γίνουν πράξη απέχουν πολύ.. 
Αυτό που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι όπως είπε και ο Μουζάλας ..μποτιλιάρισμα. 
Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για να φτάσουν στον προορισμό τους ενώ ακόμα υπάρχουν εμπόλεμες περιοχές στις οποίες κανένας δεν θέλει να γυρίσει.. 
Όπως και αν έχει αυτές οι λύσεις δεν αποτελούν την λύση για να αντιμετωπιστεί τελικά το ..μποτιλιάρισμα !!  













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες