Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ 1,68 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ..


Τον τρόπο με τον οποίο θα αποδοθεί στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο προβλήματα εξαιτίας των αθρόων προσφυγικών ροών το σύνολο της έκτακτης στήριξης, συνολικού ύψους 1,68 εκατ. ευρώ, που αναλογεί στη χώρα μας με βάση τον Κανονισμό 2016/1613 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθορίζει σχετική απόφαση.

Όπως αναφέρεται, το έκτακτο βοήθημα θα μοιραστούν γαλακτοπαραγωγοί που δραστηριοποιούνται σε Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Κω, Λέρο και Μεγίστη, περιοχές που πλήττονται από τις ροές των μεταναστών.
Όσον αφορά το ποσό, για την ενίσχυση των επιλέξιμων βοοειδών προβλέπεται η κατανομή του ποσού των 93.280 ευρώ ενώ το υπόλοιπο μέχρι το συνολικό διαθέσιμο ποσό του 1.683.910 ευρώ κατανέμεται για τα επιλέξιμα αιγοπρόβατα.

Σχετικά με την πληρωμή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 ενημερώνει τη Διεύθυνση Κτηνοτροφικών Υποδομών και Μεταποίησης Ζωικών Προϊόντων, τα συνολικά καταβληθέντα ποσά ενίσχυσης καθώς και τον αριθμό και το είδος των δικαιούχων προκειμένου αυτή να τα κοινοποιήσει στην Επιτροπή μαζί με την προβλεπόμενη αξιολόγηση της σημαντικότητας του μέτρου.

Για τα βοοειδή

Ως επιλέξιμα θεωρούνται όλα τα βοοειδή που έχουν σημανθεί και καταγραφεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις για την αναγνώριση και την καταγραφή των ζώων.

Ο συνολικός αριθμός προσδιορισθέντων για πληρωμή βοοειδών της εκμετάλλευσης του δικαιούχου, προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη τα επιλέξιμα δηλωθέντα βοοειδή στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2016, και τα επιλέξιμα βοοειδή για τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί οι όροι επιλεξιμότητας, στο σύνολο των διασταυρούμενων μηχανογραφικών και επιτόπιων ελέγχων που λαμβάνουν χώρα για τις ανάγκες των άμεσων ενισχύσεων, όπως ορίζονται στο άρθρο 3 της παρούσης.

Για τα αιγοπρόβατα

Ως επιλέξιμα θεωρούνται τα θηλυκά παραγωγικά αιγοπρόβατα (προβατίνες και αίγες) που τηρούν τις απαιτήσεις για την αναγνώριση και καταγραφή των ζώων.

Ο συνολικός αριθμός προσδιορισθέντων για πληρωμή αιγοπροβάτων της εκμετάλλευσης του δικαιούχου, προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη τα επιλέξιμα δηλωθέντα θηλυκά παραγωγικά αιγοπρόβατα (προβατίνες και αίγες) στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2016 και τα ευρεθέντα επιλέξιμα αιγοπρόβατα κατά τους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους.

Πηγή: agronews















Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες