Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

"ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΩΤΑ".. "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ".. ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΖΑ Ο ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ…

Ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος

«Τα χτυπήματα έρχονται απανωτά. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι», ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτη Χατζηκυριάκου σε δήλωση του στο Έθνος για το θέμα της κατάργησης του πιλοτικού προγράμματος της βίζας.

«Η τουρκική αγορά ήταν ίσως η μοναδική που έμεινε σταθερή στην προσφυγική κρίση ή επηρεάστηκε λίγο.

Έρχονται καράβια από το Αϊβαλί και το Δικελί, φέτος υπάρχει ενδιαφέρον σύνδεσης και της Βόρειας Λέσβου μέσω του λιμανιού της Πέτρας, ανοίγοντας τον δρόμο προς την αγορά της Κωνσταντινούπολης», προσέθεσε.

Πέρυσι επισκέφθηκαν τη Λέσβο περίπου 38.000 Τούρκοι τουρίστες και οι 6.000 απ΄ αυτούς εξέδωσαν βίζα στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τώρα οι φορείς του νησιού θεωρούν πως ο αριθμός τους θα μειωθεί σημαντικά, καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να προσφεύγουν στις ελληνικές προξενικές Αρχές ή στα visa centers, να περιμένουν μέρες για την έκδοση βίζας και να πληρώνουν τριπλάσιο ποσό από τα 30-35 ευρώ του παράβολου.

Για πολιτική που τιμωρεί μια τοπική κοινωνία, κάνει λόγο ο δήμαρχος Λέσβου, Σπ. Γαληνός, με επιστολή του προς τον Ελληνα επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο.

«Το πιλοτικό δεν μπορεί να ισχύει επ΄ άπειρο. Η πιλοτική εφαρμογή ενός μέτρου πρέπει να αντικαθίσταται από κάτι μόνιμο», σχολίασε από την πλευρά του στο «Εθνος» ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήμαρχος Σάμου, που πέρυσι δέχτηκε 11.000 Τούρκους τουρίστες. «Η εξέλιξη δείχνει ότι απέτυχε η διαπραγμάτευση. Όταν σου λένε «όχι», πρέπει να έχεις κάτι να αντιπροτείνεις ως μόνιμο μέτρο».

Στη Χίο, Νο1 τουριστικό προορισμό για Τούρκους επισκέπτες, (δέχτηκε πέρυσι 80.000 αφίξεις), οι τουριστικοί φορείς θεωρούν την κατάργηση του πιλοτικού μέτρου πλήγμα μεν αλλά όχι καταστροφικό. 

«Οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν πράσινη βίζα και μόνο ένα 10% έρχεται με αυτό τον τρόπο. Θα μας πλήξει, αλλά δεν θα είναι καταστροφή», λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, Γιώργος Μισιτζής.









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες