Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Ή ..ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ;;;




















Ένα βασικό πρόβλημα από αυτά που πολύ δύσκολα θα συζητηθούν σε κάποιο ..συμβούλιο είναι αυτό που δείχνουν τα στοιχεία από την Ελληνική στατιστική υπηρεσία, που αν μελετηθούν σωστά αποδεικνύουν αυτό που εδώ και καιρό υποστηρίζουμε στο Lesvos Voice, ότι η Λέσβος φθίνει πληθυσμιακά...

Συγκεκριμένα μέσα σε μια πενταετία φαίνεται να έχουν φύγει από τον νομό Λέσβου 2.301 άτομα τα οποία αν αναλυθούν θα δείξουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι από το νησί της Λέσβου.. 

Δείτε τα νούμερα για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος... 


Την πενταετία 2011 έως 2015 ο πληθυσμός μειώθηκε 2,22% !!!!!!


Την δεκαπενταετία 2001 έως 2015 μειώθηκε 6,36% !!!!


Την ίδια στιγμή σε πανελλαδικό επίπεδο η μείωση πενταετίας ήταν 0,30% και δεκαπενταετίας ήταν 1,38% !!! 


Μιλάμε δηλαδή για μια μεγάλη διαφορά της Λέσβου σε σχέση με τα πανελλαδικά επίπεδα !!!!! 


Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε για αυτό;;; ...πως δηλαδή ένα νησί όπως η Λέσβος έχει φτάσει σε αυτό το σημείο και πως θα ανακοπεί αυτή η πορεία;;;


Κάτω από κανονικές συνθήκες και αν υπήρχε η στοιχειώδης σοβαρότητα, αυτό θα έπρεπε να απασχολεί όλους όσους έχουν δημόσιο ρόλο σε αυτό το νησί.. θα έπρεπε δηλαδή να είναι το κυρίαρχο θέμα αλλά δυστυχώς κανένας δεν δείχνει να προβληματίζεται.. 


Ωστόσο για το φαινόμενο αυτό υπάρχουν ευθύνες, αλλά το ζήτημα τώρα δεν είναι να τις αναζητήσουμε, αλλά πως θα διορθωθεί αυτή η κατάσταση.. 


Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά ο απομονωτισμός του νησιού και η υποβάθμιση του σε όλα τα επίπεδα, δεν μπορεί να συνεχιστεί και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι... 


Η οικονομική κρίση δεν έχει πλήξει μόνο την Λέσβο αλλά όλη την Ελλάδα, επομένως δεν οφείλεται μόνο σε αυτό.. οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν στην εικόνα του νησιού γενικά, στην αδυναμία να αναπτυχθεί σε διάφορους τομείς ικανοποιητικά, στην αδυναμία να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νέων επαγγελματικών ευκαιριών.. 


Οι νέοι είναι αυτοί που κυρίως φεύγουν γιατί δεν βλέπουν εδώ προοπτική για σταδιοδρομία και γενικά καλές εργασιακές ευκαιρίες.. 


Και αυτά βέβαια δεν διορθώνονται με το να φτιάξεις δυο δρόμους παραπάνω ή να πας σε τρεις τουριστικές εκθέσεις.. χρειάζονται άλλα πράγματα και έναν άλλο καινοτόμο σχεδιασμό..


Το μεταναστευτικό και η δυσφήμηση του νησιού ήταν το .."κερασάκι στη τούρτα", για αυτό και λέμε ότι χρειάζεται ένας άλλος πιο δυναμικός χειρισμός σε όλο αυτό το θέμα.. αν δεν θέλουμε μετά από πέντε χρόνια να μετρήσουμε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες... 









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες