Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΛΙΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΟΛΑΡΙΟΥ... ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!!



Στη μείωση των αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος προχωρεί η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, προκειμένου να ρίξει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το εθνικό νόμισμα, την τουρκική λίρα, η οποία έχασε το 20% της έναντι του δολαρίου το τελευταίο τρίμηνο.

Με την αναθεώρηση των απαιτήσεων για τα αποθέματα σε ξένο συνάλλαγμα, θα δημιουργηθεί πρόσθετη ρευστότητα ύψους $1,5 δισ περίπου που θα παραχωρηθεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ανακοίνωσε η τουρκική Κεντρική Τράπεζα. 

Τους τελευταίους μήνες, η τουρκική λίρα έχασε περίπου το 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου και υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό τη Δευτέρα, κυρίως λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, των ανησυχιών για την ασφάλεια στη χώρα, αλλά και τον υψηλό πληθωρισμό. 

Η παρέμβαση της τουρκικής ΚΤ έφερε αποτέλεσμα, καθώς το πρωί η τουρκική λίρα υποχωρούσε κατά 2% έναντι του δολαρίου, ενώ μέχρι τις 14:00 οι απώλειες περιορίζονταν στο 1,2%. 

Ο οίκος αξιολόγησης Moody`s προειδοποίησε πρόσφατα ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα επιβαρύνουν την τουρκική οικονομία και θα επιφέρουν πιέσεις στις τράπεζες της χώρας. 

Αναλυτές έχουν επίσης επισημάνει ότι η συζήτηση για την εν εξελίξει αμφιλεγόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα μπορούσε να επιτείνει την πίεση στην τουρκική λίρα.






Lesvos Voice: Η ισοτιμία του ευρώ με την τουρκική λίρα σήμερα ήταν στο 1 ευρώ = 4,10 ΤL δηλαδή 1 τουρκική λίρα = 0,24 ευρώ !!!! 

Το παραπάνω γράφημα δείχνει αυτή ακριβώς την πτωτική πορεία της Τουρκικής Λίρας τις τελευταίες 90 μέρες !!!!








Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες