Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.. ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ.. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ !!!!



Δυο χρόνια πέρασαν και ακόμα η διαδικασία για την καταγραφή των ΜΚΟ βρίσκεται στην ..αρχή !!! 

Όχι ότι περιμέναμε και τίποτα άλλο.. άλλωστε το "θέμα" έχει πολύ βάθος (!!!!) που εμείς εδώ στο Lesvos Voice το έχουμε "τιμήσει" δεόντως... από την πρώτη στιγμή δώσαμε την πραγματική διάσταση του μεταναστευτικού στην οποία η δράση των ΜΚΟ είχε και δυστυχώς έχει ακόμη, κυρίαρχο ρόλο !!! 


Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής για να καταλάβετε που έχουμε μπλέξει...

Η ιστοσελίδα για την κατάθεση αίτησης για την εγγραφή στο μητρώο (mko.ypes.gr,) βρίσκεται σε λειτουργία από τις 5 Δεκεμβρίου. 


Εως τώρα έχουν καταθέσει αίτηση για εγγραφή στο μητρώο 39 ΜΚΟ. 


Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός όσων δραστηριοποιούνται στη χώρα, σύμφωνα με μια πρώτη καταγραφή, ανέρχεται σε πολλές δεκάδες. 


Επιτροπή που αναμένεται να συσταθεί έως το τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», και η οποία θα συντονίζεται πιθανότατα από την αρμόδια για τις ΜΚΟ διεύθυνση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα εξετάζει λεπτομερώς τα στοιχεία που αφορούν καθεμία από τις ΜΚΟ που έχουν καταθέσει αίτηση και θα παρέχει πιστοποίηση για την εγγραφή στο μητρώο που ισοδυναμεί με άδεια δραστηριοποίησης. 


Η καθυστέρηση στις διαδικασίες αποδίδεται στο γεγονός ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκεται υπό σύσταση, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2017.


Τα οικονομικά...


Ο έλεγχος πάντως που μπορεί να ασκήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στις ΜΚΟ έχει συγκεκριμένα όρια και δεν αφορά τα οικονομικά τους και τους ευρωπαϊκούς πόρους που διαχειρίζονται. 


Ο κ. Μουζάλας διευκρινίζει ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν ασκεί οικονομικό έλεγχο στις ΜΚΟ, εφόσον δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. 


«Υπήρξαν και υπάρχουν δυσκολίες στη συνεργασία με τις ΜΚΟ. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι εάν τα χρήματα δίνονταν στην κυβέρνηση θα απέδιδαν περισσότερο», δηλώνει. 


Ωστόσο, εξηγεί ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε να διοχετευθούν τα χρήματα μέσω των ΜΚΟ. «Προσπαθούμε με τη συνεργασία που έχουμε με τις ΜΚΟ τα κονδύλια να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα».

Οι τοπικές κοινωνίες, ειδικά στα νησιά, τους τελευταίους μήνες έχουν βρεθεί πολλές φορές στην απέναντι όχθη με τις ΜΚΟ, αποδίδοντας στους εργαζομένους κακή συμπεριφορά αλλά και «υποχθόνιες» πρωτοβουλίες.


Το δημοτικό συμβούλιο στη Λέσβο κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης αποφάσισε να ζητήσει την αποχώρηση όλων των ΜΚΟ από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. 

Οπως εξηγεί στην «Κ» εκπρόσωπος των κατοίκων, «οι ΜΚΟ μας ξεγέλασαν και επιθυμούν να παραμείνουν οι πρόσφυγες για να έχουν και αυτοί δουλειά στη Λέσβο. Εμείς, αντιθέτως, θέλουμε να φύγουν». 


Το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε.


Στη Σάμο, ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος τονίζει ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιος κάνει τι στο νησί. «Εμείς δεν έχουμε θεσμική, τακτική συνεργασία με τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί. Μερικές φορές μάς ζητούν βοήθεια και όπου μπορούμε την προσφέρουμε».









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες