Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ.. "ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ" ΛΕΕΙ Ο Κ. ΚΑΖΑΖΗΣ !!!!



Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε και η δεύτερη εβδομάδα των γιορτών για την αγορά της Μυτιλήνης και πλέον τα καταστήματα μετρούν σημαντικές απώλειες σε σύγκριση με πέρυσι.

Σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας στο να εκδράμουν οι καταναλωτές, ήταν και η έντονη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, καθώς το τσουχτερό κρύο έκλεισε στο σπίτι τους περισσότερους, που προτίμησαν την ζεστασιά και την θαλπωρή του, από την βόλτα στην Ερμού.

Η κύρια, όμως, αιτία της αποχής από τα γιορτινά ψώνια, είναι η οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι καταναλωτές, που περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες και μόνο αγορές.

Αναφερόμενος στη μειωμένη κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κ. Καζάζης, τονίζει μεταξύ άλλων, ότι οι μόνες μέρες που υποτυπωδώς κινήθηκε η Ερμού ήταν 23 και 24 Δεκεμβρίου, και η παραμονή της πρωτοχρονιάς.

«Εκ των προτέρων γνωρίζαμε ότι η κατάσταση για τους περισσότερους συμπολίτες μας είναι δύσκολη και ότι δεν θα αναλωθούν σε ψώνια όπως τα προηγούμενα χρόνια. 

Δυστυχώς, η δραματική μείωση και η κατάσταση που βιώσαμε αυτές τις γιορτές, ξεπέρασε και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις. 

Οι καταναλωτές προτίμησαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις προς το κράτος και άφησαν τελευταία τα ψώνια, τα οποία περιόρισαν σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης. 

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά η χρονιά που έρχεται εκτιμώ ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, δεδομένου ότι η φοροκαταιγίδα συνεχίζεται και πλέον μπαίνουν στη ζωή μας πολλοί περισσότεροι έμμεσοι και άμεσοι φόροι, το ύψος των οποίων είναι δύσκολο ακόμη να υπολογίσουμε. 

Όλα τα χρήματα που φεύγουν στους φόρους, είναι ποσά που αφαιρούνται από την κατανάλωση και την αγορά».

Κι ενώ σε λίγες ώρες αποχαιρετάμε την περίοδο των γιορτών, οι περισσότεροι καταστηματάρχες, άτυπα μεν, ουσιαστικά δε, ξεκινούν τις εκπτώσεις στα καταστήματά τους.

Επίσημα η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων αρχίζει στις 15 Ιανουαρίου, ήδη, όμως, οι περισσότερες βιτρίνες αναγράφουν προσφορές και μειωμένες τιμές στα εποχικά είδη, γεγονός που προμηνύει πραγματικό ξεπούλημα τις επόμενες εβδομάδες.

Αν λοιπόν, ανήκει κάποιος, στην κατηγορία εκείνων που δεν κατάφεραν να κάνουν τις εορταστικές τους αγορές λόγω χαμηλού προϋπολογισμού, δεν χρειάζεται να απογοητεύεται. 

Ίσως τις επόμενες ημέρες να καταφέρει να αγοράσει τα προϊόντα που χρειάζεται σε πολύ χαμηλότερη τιμή από εκείνη των γιορτών.  

Πηγή: Δημοκράτης





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  







                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες