Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΚΕΕΛΠΝΟ: Η ΓΡΙΠΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ.. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ !!



Φουντώνει το κύμα της γρίπης στην χώρα μας – όπως άλλωστε είχαν προειδοποιήσει οι ειδικοί- με τον ιό Α(Η3Ν2) να είναι ο «πρωταγωνιστής» της φετινής χρόνιας.


«Η Ελλάδα έχει πλέον εισέλθει σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης, η οποία αναμένεται όπως κάθε χρόνο να διαρκέσει μερικές εβδομάδες. 


Επικρατών υπότυπος φαίνεται να είναι ο Α(Η3Ν2), σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά όπου επικράτησε ο Α(Η1Ν1)» αναφέρει σε έκθεση του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). 

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ίδια έκθεση μέχρι και την περασμένη Κυριακή είχαν δηλωθεί 15 βαριά περιστατικά γρίπης, εκ των οποίων τα 14 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εξ’ αιτίας των επιπλοκών. 

Από αυτούς οι εννέα είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 69 έως 89 έτη. Και τα 14 κρούσματα οφείλονταν στον ιό γρίπης τύπου Α. Τα 7 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υπότυποποιήθηκαν, και όλα ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2).

Στο μεταξύ, έχει αναφερθεί και ένας θάνατος από γρίπη με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ηλικιωμένο άνδρα από τη Μακεδονία.

Και φέτος πάντως, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι μόνο το 20% των ασθενών που εισήχθησαν σε ΜΕΘ είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη, παρόλο που στην συντριπτική τους πλειονότητα ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. 

Αναφορικά με την υπόλοιπη Ευρώπη και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Αλβανία, η Ουκρανία και η Φινλανδία αναφέρουν υψηλή δραστηριότητα με τις υπόλοιπες να αναφέρουν χαμηλή ή μέτρια. 







Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες