Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΜΙΑ.. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ..ΚΡΙΣΗ !! ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ..


















Μετά τον Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, τη συνέχεια στο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων δίνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Με άρθρο του στη Milliyet, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι τα Ιμια αποτελούν τουρκικό έδαφος !!!!
Το άρθρο έχει τίτλο «Δεν αποδεχόμαστε την de facto κατάσταση» και σε αυτό ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημειώνει ότι οι Συνθήκες της Λωζάννης και του Παρισιού περιέχουν λεπτομερείς διατάξεις σχετικά με τα ζητήματα κυριαρχίας και την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τη δημιουργία ενδεχόμενων de facto καταστάσεων από την Ελλάδα επί γεωγραφικών σχηματισμών με αμφισβητούμενο καθεστώς.
Συγκεκριμένα στο επίμαχο σημείο του άρθρου λέει.. «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της χώρας μας ως προς τις βραχονησίδες των Ιμίων. Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του AKP δεν υπήρξε καμία αλλαγή ως προς το νομικό και de facto καθεστώς στο Αιγαίο».



Λεσβόπληκτος: Το ανησυχητικό με την δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως τα Ίμια (Καρντάκ στα τούρκικα) ανήκουν στην Τουρκία, είναι ότι η θέση αυτή καταγράφεται γραπτώς  σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή του κεμαλικού CHP.. δεν είναι δηλαδή απλώς μια λεκτική υπερβολή...

Πάμε όμως παρακάτω.. 

Η Τουρκική πλευρά πελαγοδρομεί και αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη... 

Προχθές ο Ερντογάν, σε νέο παραλήρημα, είπε ότι μπήκε στην Συρία γιατί θέλει να ανατρέψει τον "τύραννο" Άσαντ.. και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι έχει συμμαχήσει με την Συριακή αντιπολίτευση.. 

Αυτό προφανώς δεν άρεσε καθόλου τους Ρώσους και σήμερα ο Λαβρόφ, ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσιάς, πήγε στη Τουρκία για να "δει" τον Ερντογάν.. 

Στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση ο Ρώσος είπε ότι ο Άσαντ βομβάρδισε τα Τουρκικά στρατεύματα, γεγονός που προκάλεσε σάλο γιατί κανένας δεν το γνώριζε στη Τουρκία.. 

Η αλήθεια είναι ότι στη Συρία τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Ερντογάν, είναι εντελώς αποκομμένος από Ρώσους και Αμερικάνους, ενώ οι Κουρδοι είναι "μέσα" στο παιχνίδι και η υπόθεση "Κουρδικό κράτος" πάει καλά για αυτούς.. 

Αυτό βέβαια ο Ερντογάν δεν μπορεί να το δεχτεί, για αυτό ίσως αναζητήσει "διέξοδο" στο Αιγαίο και στη Κύπρο, έστω και για εκβιασμό.. μια κρίση θα μπορούσε να του ήταν χρήσιμη όχι μόνο για το εσωτερικό του, αλλά και για να ενισχύσει την θέση του στη Συρία.. 

Σε αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια δεν σηκώνει ερασιτεχνισμούς από την Ελληνική πλευρά.. χρειάζεται σοβαρότητα και συμμαχίες..  

Και οπωσδήποτε χρειάζεται σοβαρή εθνική πολιτική στη διαχείριση του μεταναστευτικού που όσο και αν δεν το καταλαβαίνουν οι επαγγελματίες φιλάνθρωποι, συνδέεται με τις εξελίξεις και με την τακτική του Ερντογάν σε σχέση με τα νησιά.. 

Για αυτό η θέση μας εδώ στη Λέσβο και σε όλα τα νησιά του μεταναστευτικού πρέπει να είναι μια... άμεση εκκένωση των νησιών.. όχι αποσυμφόρηση, εκκένωση...     







Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες