Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ.. Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ..ΚΟΥΚΟΣ ..ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗ ΑΡΕΣΤΩΝ !!!! ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ..ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!!!














Το παρακάτω δημοσίευμα έχει το δικό του ενδιαφέρων.. και αυτό γιατί αυτά που λέει θα περίμενε κανείς να τα διαβάσει σε κάποιο αντιπολιτευόμενο στη κυβέρνηση site... όμως δεν είναι έτσι.. αυτό είναι δημοσιευμένο στο site TVXS του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου.. και μάλιστα ο αρθρογράφος δεν βάζει το όνομα του αλλά τα αρχικά Α.Π.... 
Διαβάστε το... 
Ο Κούκος είναι πτηνό της οικογενείας των Κοκκυγιδών, γνωστός για το φαινόμενο του παρασιτισμού, ο οποίος, ονομάζεται αναπαραγωγικός παρασιτισμός. mΟ κούκος γεννάει τα αυγά του στις φωλιές άλλων πουλιών, βρίσκοντας την κατάλληλη στιγμή και απορρίπτοντας από την εκάστοτε φωλιά αντίστοιχο αριθμό αυγών του ιδιοκτήτη. Τα παρασιτούμενα πτηνά ονομάζονται ξενιστές. Οι ξενιστές σιτίζουν τους νεοσσούς του Κούκου και, σε 14 ημέρες, ο νεοσσός έχει περίπου το τριπλάσιο μέγεθος ενός ενήλικου ξενιστή. Το ιδιαίτερο αυτό φαινόμενο παρατηρείται ενίοτε και στην πολιτική...(Βικιπαίδεια
Η περίπτωση του κ. Μουζάλα αποτελεί ένα διδακτικό παράδειγμα της τακτικής του Κούκου εφαρμοσμένη στην πολιτική. Ευθύς μόλις ανέλαβε Υπουργός το Σεπτέμβρη 2015 άδειασε το Υπουργείο από κάθε θεσμική αρμοδιότητα και εγκατέστησε στην «φωλιά» αυτή... τα δικά του αυγά.
Ο Υπουργός φώλιασε στις δομές, αντί τους νόμιμους διοικητές, όπως όριζε ο νόμος, τα δικά του «παιδιά» (κάποιοι τα αποκαλούν «τα μουζαλόπαιδα»). Τα οποία, ελλείψει άλλων προσόντων, ήταν γνήσια Μουζαλικά. Τα αποτελέσματα εκδηλώνονται πλέον καθημερινά, με τις δομές να βουλιάζουν στην ανοργανωσιά. Και αυτό είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου. Άλλα τόσα «σκανδαλάκια» παραμένουν ακόμα… κάτω από το χαλί.
Όπως πχ το κατόρθωμα, αρχές Μαΐου, να καταλήξουν κάμποσες χιλιάδες μερίδες φαγητού… στα αζήτητα, διότι δυο νεοσσοί του Υπουργού έφεραν νέο προμηθευτή catering στη δομή του Ελληνικού, χωρίς να προειδοποιήσουν τον προηγούμενο για να σταματήσει! Για περίπου μια βδομάδα έπρεπε συνεπώς να εξαφανιστούν οι διπλομερίδες (μερικοί ισχυρίζονται στις χωματερές…). Πταίσμα βέβαια, και προς συγχώρηση, αν σκεφτείς ότι μία, εκ των νεοσσών βαφτισμένων «συντονιστές», η κ. Χριστίνα Χριστίδου, δεν είχε καμία επαγγελματική εμπειρία, ενώ ο έτερος νεοσσός, ο κ. Μάριος Καραγιαννάκης, εξειδικεύεται κυρίως στον τουρισμό σε υπουργικά γραφεία (μεταξύ άλλων στο γραφείο Νεοδημοκράτη υπουργό πριν καταλήξει στον κ. Μουζάλα).
Βέβαια δεν ανήκουν όλα τα μουζαλόπαιδα στα άγουρα νιάτα. Ο Υπουργός φροντίζει να φωλιάσει και έμπειρους μεγάλους, ασχέτως αν η εμπειρία τους δεν έχει καμία σχέση με το προσφυγικό και με τη διοίκηση δομών. Έτσι βρέθηκαν να «συντονίζουν» δομές, πολιτευτές σε αναζήτηση ρόλου, όπως πρώην δήμαρχος στον οποίον είχε στερηθεί η ελπίδα να γίνει διοικητής νοσοκομείου, ή ιδιοκτήτης τοπικής εφημερίδας, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο κοκ.
Συνεχίζοντας το «έργο» του, ο Υπουργός-Κούκος αδρανοποίησε το Τμήμα αρμόδιο στο Υπουργείο του για τις κατασκευές στις προσφυγικές δομές και εγκατέστησε στη «φωλιά» αυτή, πάλι τα δικά του… αυγά. Συγκεκριμένα, οι αρμοδιότητες του Τμήματος εκχωρήθηκαν στην κ. Δήμητρα Μουτεβελή, μέλος του προσωπικού του γραφείου, και στον κ. Ιωσήφ Αλεξανδρίδη, αδερφικό φίλο του Υπουργού. Οι δυο σύμβουλοι τράβηξαν μια οριζόντια γραμμή στη μέση του χάρτη της Ελλάδας, και κυρίαρχα ανέλαβαν αντίστοιχα το νότιο και το βόριο τμήμα.
Όπως και ο Κούκος, ο κ. Μουζάλας λοιπόν τρέφει τα παιδιά του με αρμοδιότητες που ανήκουν σε άλλους. Όμως, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι, σε αντίθεση με τον Κούκο, ο Υπουργός δεν εγκαταλείπει τα παιδιά του, αλλά τα φροντίζει στοργικά.
Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός διακεκριμένου νεοσσού του Υπουργού, την κ. Ανθή Καραγγελή. Η κ. Καραγγελή είχε χρηστεί «συντονίστρια» της Μόριας στην Λέσβο. Αποτέλεσμα: το σκάνδαλο των έγκλειστων αθώων ασυνόδευτων ανηλίκων μας εξέθεσε διεθνώς και τελικά… η Μόρια κάηκε σχεδόν ολοσχερώς. Κάθε λογικός άνθρωπος θα περίμενε από τον Υπουργό να θέσει την κ. Καραγγελή σε προσωρινή έστω ανάπαυλα. Η στοργή του Υπουργού-Κούκου όμως δεν το επέτρεψε. Και η κ. Καραγγελή προάχθηκε: εφόσον απέτυχε να διοικήσει μια μόνο δομή, ας δοκιμάσει… να τις διοικήσει όλες! Ο λαός μας λέει σε αυτές τις περιπτώσεις «ζήτω που καήκαμε»!
Η κ. Καραγγελή λοιπόν διορίστηκε από τον Υπουργό Γενική Διευθύντρια όλων των δομών. Ας σημειώσουμε ότι η νεοσσός-Διευθύντρια δεν διαθέτει απολύτως καμία διοικητική εμπειρία στο βιογραφικό της, αλλά και καμία επαγγελματική, πλην εκείνης της νηπιαγωγού (αν μπέρδεψε τους πρόσφυγες με νήπια, πώς να εκπλαγούμε ότι κάηκε η Μόρια;).
Η «οικογενειακή» ευαισθησία του κ. Μουζάλα εκδηλώνεται και με την επιλογή της Διευθύντριας του πολιτικού του γραφείου. Για μια τόσο ευαίσθητη θέση, μπορούσε να επιλεχθεί μόνο συγγενικό πρόσωπο. Έτσι ανέλαβε η κ. Κατερίνα Μαμώλη, ανιψιά του Υπουργού. Με την ευκαιρία, ας σημειώσουμε ότι τα περισσότερα μουζαλόπαιδα έχουν μεταξύ τους συγγενική ή προϋπάρχουσα φιλική σχέση. Έτσι ήταν «κολλητές» από παλιά η κ. Μαμώλη και η κ. Καραγγελή, ενώ υπάρχει και συγγενική σχέση με την κ. Χριστίδου. Δηλαδή, μια καλή παρέα! Όλα αυτά βέβαια είναι απόλυτα νόμιμα. Πόσο ηθικά είναι, ας το κρίνει ο καθένας…
Αυτό όμως που σίγουρα ξεπερνάει τα όρια της νομιμότητας είναι η κινούμενη από τον Υπουργό, απόλυση συμβασιούχων, που εργάζονται για την Υπηρεσία Υποδοχής, διότι είχαν την κακοτυχία να προσληφθούν επί θητείας του πρώην Γενικού Γραμματέα Υποδοχής. Υπενθυμίζουμε ότι Γενικός Γραμματέας επέλεξε να παραιτηθεί, καταγγέλλοντας αυτό το νοσηρό σύστημα, του οποίου περιέγραψα μόνο ορισμένες πτυχές. Δεν αμφισβήτησε κανείς την ποιότητα της δουλειάς των συμβασιούχων, αλλά είχαν την ατυχία να μην είναι… επίλεκτα μουζαλόπαιδα. Δρόμο λοιπόν, να βάλει ο Υπουργός τα αυγά του!
Με τις δομές να καίγονται, τον υπουργό να τριπλασιάζει λογαριασμούς που μαγειρεύει η παρέα του, βιώνουμε τώρα και τις πρώτες αυθαίρετες απολύσεις υποκινούμενες από Υπουργό της Αριστεράς. Τι άλλο μας περιμένει;


Lesvos Voice: Όλα αυτά που γράφει το δημοσίευμα δεν μας κάνουν εντύπωση αλλά έχει την σημασία του όταν αυτά δημοσιεύονται στο site του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου και μάλιστα με μια υπογραφή ..Α.Π... 

Δηλαδή εμείς τι λέμε περισσότερο;;; 

...έτσι για να ικανοποιούμαστε που δικαιωνόμαστε καθημερινά...




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες