Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΕΡΝΤΟΓΑΝ:"ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ".. L.V: ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ "ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"..





Ανεβάζει ξανά τους τόνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρώντας σε νέα αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης με αφορμή την 93η επέτειο από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας.
Σε  ομιλία του με αφορμή τους εορτασμούς  ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι νησιά στο ανατολικό Αιγαίο που ανήκουν στην Ελλάδα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης ήταν τουρκικά και έχουν στοιχεία τουρκικού πολιτισμού.
«Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας […] Εγώ μίλησα για τη Λωζάννη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;», είπε μεταξύ άλλων.

Η δήλωση Ερντογάν είχε μία ξεκάθαρη αντι-κεμαλιστική αιχμή, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει πως «όσοι τα υπέγραψαν αυτά είναι υπεύθυνοι».
Πρόκειται για το πιο πρόσφατο σε ένα μπαράζ αμφισβητήσεων των συνόρων της Τουρκίας που δημιούργησε ο Κεμάλ Ατατούρκ και ορίστηκαν στη Λωζάννη το 1923.

Lesvos Voice: Δεν ξέρουμε γιατί αλλά όταν διαβάσαμε αυτή την δήλωση του Ερντογάν για την Λέσβο, την Χίο και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κυρίως το σημείο που λέει.. "Σε αυτά τα νησιά έχουμε ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας", μας ήρθαν στο μυαλό όλες αυτές οι περίεργες "πρωτοβουλίες" κάποιων εδώ στη Λέσβο, που αυθαίρετα και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, πήγαιναν στη Τουρκία και έκαναν συμφωνίες για ..αναστήλωση Οθωμανικών μνημείων !!!
Και αυτό που λέμε, που άλλωστε είναι γνωστό, εμείς μπορούμε να το αποδείξουμε..
Άλλωστε έχουμε το .."ψώνιο" να κρατάμε παλιές εφημερίδες, Ελληνικές και ξένες.. ακόμα και του ...Αιβαλιού !!!!!!! 
Κοίτα να δεις κάτι πράγματα όμως... 





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες