Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΕ ΣΕΙΡΑ Η ΣΑΜΟΣ.. ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;


Στο «κόκκινο» βρίσκεται και η Σάμος με το μεταναστευτικό με αποτέλεσμα να διεξαχθεί έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης στο Μαξίμου.
Συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο δήμαρχος του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ανάγκη αποσυμφόρησης της Σάμου και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας, με ιδιαίτερη φροντίδα στις ευάλωτες ομάδες και τα ασυνόδευτα παιδιά. 
Συμφωνήθηκε επίσης η δημιουργία κέντρου κλειστής δομής. Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προτείνει να είναι εντός του κέντρου υποδοχής, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλας επιμένει ότι για λόγους ασφάλειας η δομή πρέπει να δημιουργηθεί εκτός. Αποφασίστηκε επίσης να ενισχυθεί με επιπλέον άτομα η υπηρεσία ασύλου, έτσι άλλα 25 άτομα θα πάνε στην Σάμο εντός του Νοεμβρίου.
Η παρακολούθηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τα παράλια της Τουρκίας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, ενώ σε ότι αφορά την δραστηριοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αυτή θα γίνεται μετά από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, έπειτα από σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Σάμου.

Lesvos Voice: Στην ουσία η σύσκεψη αυτή είναι ίδια με αυτή που έγινε για την Λέσβο πριν από μερικές μέρες και τώρα περιμένουμε να γίνει το ίδιο κάποια στιγμή και για την Χίο.. 

Αλλά και τα συμπεράσματα που διαβάζουμε και από αυτή την σύσκεψη είναι ίδια με αυτά για την Λέσβο.. μια .."μανιέρα" δηλαδή και σε δουλειά να βρισκόμαστε.. 

Αντί όμως να κάνουν συσκέψεις δεν πάνε καλύτερα να κάνουν και καμιά δουλειά.. αποφασίζουν συνεχώς αποσυμφόρηση και αποσυμφόρηση δεν βλέπουμε.. μόνο υποσχέσεις και τίποτα άλλο.. 

Βέβαια μπορεί να μας πει κανείς.. τι βιάζεσαι.. λίγες μέρες πέρασαν μόνο.. ναι, αλλά ο χρόνος δεν μετρά από την μέρα της σύσκεψης εκτός και αν τότε ..κατάλαβαν το πρόβλημα.. 

Δεν ξέρουμε, αλλά σαν .."επικοινωνιακά" μας φαίνονται όλα αυτά,  γιατί αν θέλουν να πάρουν αποφάσεις και να κάνουν κάτι αποτελεσματικό τι θέλουν τις συσκέψεις;;;; 

Τα προβλήματα τρέχουν και η κατάσταση κάθε μέρα γίνεται και χειρότερη και δεν ξέρουμε τι θα γίνει και στο τέλος του μήνα που λήγει η διορία που έχει δώσει ο Ερντογάν στους Ευρωπαίους για την βίζα, που θα κρίνει και το μέλλον της συμφωνίας.. 

Οπότε τα περιθώρια στενεύουν και δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για ..παιχνιδάκια.. 

Ας αφήσουν λοιπόν τις συσκέψεις και να δουν τι θα κάνουν, γιατί όπως είπαμε πολλές φορές τα ..παραμύθια τέλειωσαν.. έτσι δεν είναι;;;; 




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες