Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ .."ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ..

Όλα δείχνουν ότι οι ..τσικουδιές  στη Κρήτη δεν ικανοποίησαν τον
Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και έτσι μετά από λίγες μέρες
μας ζήτησε 16 νησιά και βραχονησίδες..

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης η αμερικανική κυβέρνηση επέλεξε να κρατήσει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Ειδικότερα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κληθείσα να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν διπλωματικά κανάλια για να αντιμετωπίζουν ζητήματα σχετικά με το Αιγαίο.
Τόνισε ότι ένα σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής και πρόσθεσε: «Ενθαρρύνουμε την Τουρκία και την Ελλάδα, ως χώρες - συμμάχους στο ΝΑΤΟ να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν καλές σχέσεις γειτονίας».

Lesvos Voice: Έτσι μετά τους Γερμανούς που δεν .."ήξεραν" τίποτα για τις δηλώσεις Ερντογάν ούτε που πέφτουν τα νησιά Λέσβος και Χίος και αν είναι Ελληνικά, έχουμε τώρα και τους Αμερικάνους που κρατούν ...αποστάσεις !!!! 
Κάτι τέτοια "βλέπουμε" και δεν τους ..ξεχνάμε !!!!
Όμως το θέμα δεν είναι για αστεία.. η προσπάθεια του Ερντογάν να "αναθεωρήσει" την συνθήκη της Λωζάνης δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί απλά ότι αποσκοπεί στην εσωτερική κοινή γνώμη της Τουρκίας.. 
Η άποψη αυτή που εκφράστηκε και επίσημα από την Ελληνική πλευρά εμάς τους νησιώτες δεν πρέπει να μας ικανοποιεί.. 
Προσέξτε δεν λέμε ότι το θέμα πρέπει να διογκωθεί γιατί ξέρουμε ότι αυτό θέλει ο Ερντογάν.. διεθνοποίηση δηλαδή του θέματος.. λέμε όμως ότι η θέση μόνο περί .."εσωτερικής κατανάλωσης" δεν πρέπει να μας ικανοποιεί...




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες