Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

"ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.. ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΥΛΟΥ.. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΗΛΑΔΗ..



Αυτό αναφέρει εμπιστευτικό έγγραφο, το οποίο επικαλείται το Spiegel, σύμφωνα με το οποίο οι χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν θέλουν να στείλουν τους εξειδικευμένους υπαλλήλους, καθώς επικαλούνται τα υπερπλήρη καταλύματα και τους εξοργισμένους πρόσφυγες.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ασταθής, αναφέρει το συγκεκριμένο έγγραφο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αυτό «θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο εθνικό προσωπικό, στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις».
Η διαδικασία της επαναπροώθησης των προσφύγων, το οποίων το αίτημα ασύλου απορρίπτεται, κινείται πολύ αργά, εξαιτίας της μεγάλης επιβάρυνσης. 
Μόνο στη Λέσβο εννιά υπάλληλοι πρέπει να εξετάσουν τα αιτήματα 6.000 προσφύγων, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.
Εν τούτοις τα κράτη μέλη της ΕΕ «ανταποκρίνονται μόνο σε μικρό βαθμό στην πρόσκληση να αποστείλουν ειδικούς». Οι υπάλληλοι οι οποίοι βρίσκονται επί τόπου «συχνά δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις» και σύντομα διακόπτουν τις εργασίες τους, κάτι το οποίο οδηγεί σε «αγανάκτηση και ταραχές στα υπερπλήρη hotspots», αναφέρει το δημοσίευμα.

Lesvos Voice: Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στη Λέσβο είναι πολύ περισσότεροι από 6 χιλιάδες αλλά αυτό δεν το λέμε είναι .."μυστικό".. 
Μέχρι τώρα δεν έχουν εξεταστεί ούτε οι μισές αιτήσεις ασύλου και οι επαναπροωθήσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες, κάτι που έχει εξοργίσει τους Ευρωπαίους γιατί προφανώς δεν ξέρουν ότι και σε αυτό το θέμα κουμάντο κάνουν η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και οι διάφορες ΜΚΟ.. 
Αν οι Ευρωπαίοι δεν στείλουν και στελέχη να βοηθήσουν τότε οι αιτήσεις δεν πρόκειται να εξεταστούν ούτε στο επόμενο εξάμηνο.. γεγονός που σημαίνει ότι όλοι σχεδόν οι μετανάστες που βρίσκονται εδώ και 8 μήνες στο νησί θα μείνουν τουλάχιστον άλλο τόσο και βάλε... 
Καλό καλοκαίρι δηλαδή και βλέπουμε.. γιατί με 9 υπαλλήλους ούτε του χρόνου δεν τελειώνουνε.. 
Μετά από όλα αυτά είναι πλέον εύκολο να συμπαιράνουμε ότι η σύσκεψη του Μαξίμου της κυβέρνησης με τους τοπικούς παράγοντες της Λέσβου έκανε μια ..."τρύπα στο νερό" !!!!




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες