Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ "ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ... ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ..

Λίγες ώρες μετά την επίσημη επαναφορά των ισχυρισμών περί «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο, η Άγκυρα με αφορμή την επιχείρηση διάσωσης πλοιαρίου που βρισκόταν σε κίνδυνο νότια του Καστελόριζου, αμφισβητεί την αρμοδιότητα της Ελλάδας να κάνει επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης (SAR) νοτίως του Καστελόριζου σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών.

Η αμφισβήτηση της Λωζάνης από τον ίδιο τον Ερντογάν, η έγερση από την κεμαλική αντιπολίτευση ανύπαρκτων ζητημάτων περί κατάληψης 16 ελληνικών νησιών από το 2003 και μετά και η επικαιροποίηση των «γκρίζων ζωνών» από το τούρκικο ΥΠΕΞ βαραίνουν διπλωματικά το κλίμα μεταξύ των δυο χωρών.

Στις 08.57 το πρωί της Κυριακής οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ Α2127/16 με την οποία ανακοίνωναν την έναρξη επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης (SAR) μετά από ενημέρωση ότι άνθρωποι αγνοούνταν στην θάλασσα και κατά την πάγια διαδικασία ζητούσε από τα ιδιωτικά μέσα που βρίσκονταν στην περιοχή, λόγω και ενδεχομένων κίνδυνων για την εναέρια κυκλοφορία, να αποκαταστήσουν επαφή συνεργασίας με το Κέντρο JRCC του Πειραιά πριν εισέλθουν στην συγκεκριμένη περιοχή του FIR Αθηνών από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου.

Μια ώρα αργότερα οι τουρκικές αρχές με την ΝΟΤΑΜ Α4286/16 ανακοίνωναν ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τον καθορισμό της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης με αναφορά στο FIR Αθηνών. Και οι τουρκικές αρχές δηλώνουν ότι η περιοχή στην οποία αναφέρεται η ελληνική ΝΟΤΑΜ βρίσκεται εντός της τουρκικής περιοχής Έρευνας και Διάσωσης (SRR) όπως έχει καθοριστεί στον ΙΜΟ και περιλαμβάνεται στα εγχειρίδια του ΙΜΟ. Συνεπώς όλες οι επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης εντός της τουρκικής SRR πρέπει να συντονίζονται, από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Lesvos Voice: Μάλιστα.. τώρα οι Τουρκικές αρχές δημιουργούν ζήτημα ακόμα και σε ενέργειες έρευνας και διάσωσης μεταναστών.. 

Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε πως πραγματικά "παίζεται" το παιχνίδι της διπλωματίας και της γεωπολιτικής.. και εμείς ασχολούμαστε με αυτούς που θέλουν ..."ανοιχτά σύνορα".. 

...που μπλέξαμε ε ;;;



Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες