Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ.. ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΑΠΑΞΙΩΣΗ.. ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΟΜΗ..



















Οι Φορείς της Λέσβου δείχνουν ότι "ξυπνάνε" από τον λήθαργο και κάτω από την πίεση των γεγονότων αρχίζουν να μιλάνε και να λένε τουλάχιστον τα προφανή.. 


Η παρακάτω ανακοίνωση τους είναι ξεκάθαρη σε ότι αφορά την θέση τους για τα αποτελέσματα της σύσκεψης που έγινε πριν μερικές μέρες στο Μαξίμου και στην οποία συμμετείχαν και οι τοπικοί παράγοντες της Λέσβου... 

Η Ανακοίνωση.. 
Το συντονιστικό όργανο των Επιμελητηρίων και Επιστημονικών και Eπαγγελματικών συλλόγων και φορέων της Λέσβου εκφράζει την βαθιά του ανησυχία για τις εξελίξεις που διαγράφονται μετά την σύσκεψη της 7-10-16 που έγινε στο Μαξίμου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είδαμε όλοι μας, περισσεύει η υποκρισία της κυβέρνησης, η έλλειψη σχεδιασμού, και η πλήρης απαξίωση των νησιών και της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής υπόστασης τους. Τίποτα δεν προβλέπει την άμεση αποσυμφόρηση του τόπου μας, ενώ φαίνεται  ότι η εγκατάσταση τρίτης δομής είναι ήδη συμφωνημένη.
Στο μεταξύ οι ΜΚΟ αλωνίζουν με ασυδοσία στον τόπο μας, διακινώντας τεράστια χρηματικά ποσά,  χωρίς κανένα έλεγχο προέλευσης αλλά και διάθεσης, με αποτέλεσμα και το δημόσιο να χάνει τεράστια έσοδα και η ντόπια οικονομία να πλήττεται.  
Είναι σε όλους γνωστό ότι μέχρι και ξενοδοχεία ολόκληρα ζητούν προς ενοικίαση,  για στέγαση μεταναστών, χωρίς κανένα έλεγχο από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο δρουν και εκμαυλίζουν  συνειδήσεις, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά πλέον τον τουρισμό.
Στην σύσκεψη δεν συζητήθηκαν καθόλου τα αντισταθμιστικά μέτρα που έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί για όλο το δοκιμαζόμενο, από την προσφυγική αλλά και την οικονομική κρίση, Βόρειο Αιγαίο.  
Καμιά κουβέντα για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, ούτε για την ζητούμενη μείωση των φορολογικών συντελεστών, πράγματα που αποτελούν τα πρώτα από μια σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν, κατ΄ ελάχιστο για την οικονομική  ζημία που έχει μέχρι τώρα υποστεί ο τόπος μας.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα δεχθούμε την εγκατάσταση νέας δομής στον τόπο μας, και καλούμε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα προβλήματα με σχεδιασμό και την συμμετοχή όλων των φορέων. 
Οι κάτοικοι  είναι ανάστατοι και η ανοχή τους δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.  Σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες της  κυβέρνησης είναι τεράστιες και εμείς σαν εκπρόσωποι των επιμελητηρίων, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του τόπου, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας.

Επιμελητήριο Λέσβου
Οικονομικό Επιμελητήριο ΒΑ Αιγαίου
Τεχνικό Επιμελητήριο ΒΑ Αιγαίου
Σύλλογος Φοροτεχνικών Λέσβου
Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου
Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου
Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου
Σύλλογος Συμβολαιογράφων
Ένωση Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου
Ένωση Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων
Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης
Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής
Σύνδεσμος Ταξί Μυτιλήνης
Σύνδεσμος Περιφερειακών Ταξί Λέσβου
Σύλλογος Εργοληπτών Νομού Λέσβου
Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Λέσβου

Λεσβόπληκτος: Σκληρή η επίθεση των Επαγγελματικών Φορέων της Λέσβου στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου... την γλυτώνουν βέβαια όσοι συμμετείχαν και δεν αντέδρασαν αλλά κάτι είναι και αυτό..  
Το θέμα είναι αν ο Μουζάλας, ο Τσίπρας, και τα άλλα παιδιά αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησαν τη Λέσβο;
Εκτός και αν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι ΜΚΟ.. 

Εσείς τι πιστεύετε;



Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες