Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΦΕΤΟΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΠΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΟΤΑΝ Η ΛΕΣΒΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ .."ΒΥΘΙΣΤΗΚΑΝ".. ΤΑ ΛΑΘΗ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ..






Οι αναλυτές της STR διαπιστώνουν ότι η ελληνική ξενοδοχειακή αγορά έφθασε σε πληρότητα σε ποσοστό 81,9%..

Με ρεκόρ πληρότητας έκλεισε το γ' τρίμηνο για τα ελληνικά ξενοδοχεία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων STR, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για το «καλό», φετινό δίμηνο Σεπτεμβρίου αλλά και του τρέχοντος Οκτωβρίου.

Eξετάζοντας την πορεία των ξενοδοχείων σε βασικές αγορές της ευρωπαϊκής αγοράς, οι αναλυτές της STR διαπιστώνουν ότι η ελληνική αγορά έφθασε σε πληρότητα σε ποσοστό 81,9%, νούμερο το οποίο θεωρείται υψηλό ρεκόρ για τη χώρα όσον αφορά τις επιδόσεις της κατά τη διάρκεια του γ' τρίμηνου του έτους. 

Η αύξηση σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο ήταν στο 5,8%.





Lesvos Voice: Αυτά συνέβησαν φέτος στη τουριστική αγορά.. έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.. 

Εμείς εδώ στο Lesvos Voice είχαμε επισημάνει από πολύ νωρίς ότι φέτος για την Ελλάδα θα είναι μια καλή χρονιά, γιατί "βόλευαν" οι συνθήκες όπως είχαν δημιουργηθεί από τον περσινό χειμώνα.. 

Βασικές ανταγωνιστικές αγορές είχαν για διάφορους λόγους δεχθεί πλήγματα και αυτό θα "ανέβαζε" την Ελλάδα.. 

Δυστυχώς όμως από αυτό το .."πάρτι" απουσίαζε τόσο η Λέσβος όσο και τα άλλα νησιά του Βορείου  Αιγαίου που παρουσίασαν εντυπωσιακές απώλειες, που έχουν οδηγήσει τώρα πολλούς ανθρώπους του τουρισμού σε απόγνωση..

Μεροκάματα χάθηκαν και η ανεργία παρουσίασε μεγάλη αύξηση αφού πολλά ξενοδοχεία έκλεισαν ..νωρίς !!! ...όταν σε άλλες περιοχές είναι ακόμα και σήμερα που μιλάμε .."γεμάτοι"!!! 

Σε όλα αυτά βέβαια τα τραγικά γεγονότα ουσιαστική βοήθεια δεν υπήρξε και να είστε σίγουροι ότι ούτε θα υπάρξει.. 

Μόνο εμπαιγμός, ...ακόμα θυμόμαστε την Υπουργό Τουρισμού Κουντουρά να μας λέει ότι θα μας .."σώσει" ο κοινωνικός τουρισμός ο οποίος θα "κρατήσει" μέχρι τον Δεκέμβρη !!!!! ...τέτοια μας έλεγε..  

Αν είδατε εσείς Έλληνα τουρίστα που ήρθε στη Λέσβο με τον κοινωνικό τουρισμό να μας το πείτε και σε εμάς.. γιατί εμείς δεν είδαμε.. 

Το χειρότερο όμως είναι ότι η φετινή χρονιά δεν θα είναι η ..χειρότερη.. με αυτά που βλέπουμε και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από τους υπεύθυνους, σίγουρα θα ακολουθήσουν χειρότερα αν αυτοί που πλήττονται δεν "φωνάξουν"... 

Ας αφήσουν λοιπόν τις ..δημόσιες σχέσεις και να αντιδράσουν.. το επόμενο καλοκαίρι δεν είναι μακριά και όλοι ξέρουν πολύ καλά ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι.. 

Αν περιμένουν πάλι το καλοκαίρι για να διαπιστώσουν μια νέα καταστροφή θα είναι πολύ αργά.. 

Και ξέρουν πολύ καλά ότι μια δεύτερη τόσο κακή χρονιά δεν αντέχει κανένας... το ξέρουν καλά αυτό...  






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 


και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες