Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ "ΓΥΡΙΣΑΝ" ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.. ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.. "ΦΩΤΙΑ" Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ !!!!

Η σύσκεψη των τοπικών παραγόντων της Λέσβου με την κυβέρνηση
στο Μαξίμου αποδείχτηκε ότι έγινε
τελικά για επικοινωνιακούς λόγους !!!






















Με μια επιστολή .."φωτιά" η συντονιστική επιτροπή φορέων για το μεταναστευτικό .."γύρισε" την πλάτη στη πρόσκληση να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του δημοτικό συμβουλίου..

Αυτό όμως που αξίζει είναι τα όσα αναφέρουν στην επιστολή.. 

Χαρακτηρίζουν .."επικοινωνιακή" την σύσκεψη του Μαξίμου των τοπικών παραγόντων με την κυβέρνηση, που όπως λένε δεν έδωσε τελικά απαντήσεις.. 


Αναφέρουν ανοιχτά ότι δεν προσκλήθηκαν σε αυτή την σύσκεψη γιατί θα έβαζαν ανοιχτά τα θέματα όπως το ΦΠΑ και θα ζητούσαν, χωρίς συμβιβασμούς, την αποσυμφόρηση του νησιού...


Η επιστολή... 


Προς: τον κ.Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου


Κυρίες και κύριοι,
Μας καλέσατε για μια ακόμα φορά εδώ για να ενημερωθούμε για τετελεσμένα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στην συνάντηση στο Μαξίμου για την οποία όλοι ξέρουμε ότι ήταν μια επικοινωνιακή κίνηση χωρίς απαντήσεις στο φλέγον πρόβλημα που έχει το νησί.
Επί της ουσίας, η σύσκεψη κατέληξε σε ένα χιλιοειπωμένο ευχολόγιο χωρίς ουσιαστικές λύσεις για τα φλέγοντα προβλήματα του νησιού, που είναι η άμεση αποσυμφόρηση  με την παραμονή των μεταναστών σε ποσοστό ίσο με την υπόλοιπη Ελλάδα και ο άμεσος έλεγχος της λειτουργίας των ΜΚΟ, αφού η ανεξέλεγκτη δράση τους προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, όπως και η δημιουργία νέων δομών που φαίνεται να αποφασίστηκε στην σύσκεψη αυτή με οποιαδήποτε μορφή σε ξενοδοχεία , σπίτια ιδιωτών, ακόμα και σε νέα κέντρα.
Επιβεβαίωση των παραπάνω είναι ότι είναι σε εξέλιξη διαγωνισμοί από ΜΚΟ για οργάνωση και εξοπλισμό των νέων δομών.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν εύλογα. Μήπως ο λόγος που δεν κλήθηκε το συντονιστικό στην συνάντηση ήταν γιατί θα διαφωνούσαμε ριζικά γι αυτά που αποφασίστηκαν;
Επειδή θα θέταμε στο τραπέζι την άμεση αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, και την μείωση των φορολογικών συντελεστών για το εισόδημα των νησιωτών του Αιγαίου, που θα ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να παρέχει η κυβέρνηση για την δοκιμαζόμενη κοινωνία του τόπου μας;
Για τους λόγους αυτούς και επειδή πιστεύουμε ότι και στη σημερινή συνάντηση δεν θα παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε , να παραδώσουμε την παρούσα επιστολή, ζητώντας να αναγνωστεί στο σώμα σήμερα, και να δηλώσουμε ότι θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία ενημέρωσης του Λεσβιακού λαού για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.     


Η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων του νησιού






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες