Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΣΟ ΑΠΟ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.. ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ..

Κόκκινο πανί για την τοπική κοινωνία των χωριών της Λέσβου, αποτελούν οι φήμες για μετεγκατάσταση αλλοδαπών στις περιοχές τους και η δημιουργία δομών φιλοξενίας ή μίσθωση σπιτιών.

Μετά την περιοχή της Γέρας και του Πλωμαρίου, όπου η προσπάθεια δημιουργίας δομών φιλοξενίας ανηλίκων συνάντησε την αντίδραση των κατοίκων, ακολουθεί η Δημοτική Κοινότητα Ερεσού, στην οποία τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν έντονα φήμες, για μίσθωση δωματίων στη Σκάλα Ερεσού, με σκοπό την  φιλοξενία αλλοδαπών.

Οι φήμες αυτές, προκάλεσαν έντονη αναστάτωση στους κατοίκους και κυρίως στους επαγγελματίες, οι οποίοι προφανώς φοβούμενοι τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας, έχουν ξεσηκωθεί, δηλώνοντας κάθετα την αντίθεσή τους σε μια τέτοια προοπτική.

Ήδη, για σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Ερεσού παρουσία του αντιδημάρχου Μ. Ρούσση, ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα ότι συμφωνεί απόλυτα με τις ανησυχίες που εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής του.

«Προς το παρόν οι φήμες αυτές που κυκλοφορούν έντονα στο χωριό, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση. Γι' αυτό και συγκαλείται άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση.
Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ..της  Μαρίας Χατζηγεωργίου

Λεσβόπληκτος: Εμάς μας κάνει εντύπωση η ιδιαίτερη προτίμηση σε τουριστικές περιοχές και η διάχυση.

Είναι σαν να φυτεύονται πυρήνες μεταναστών παντού.  Είναι σαν κάποιοι να θέλουν να εκτελέσουν με χαριστική βολή τον ετοιμοθάνατο τουρισμό.

Γιατί άραγε;

Για να είναι οι μετανάστες οι μόνοι πηγή εισοδήματος στη Λέσβο;

Για να είναι οι ΜΚΟ οι μόνοι εργοδότες πάνω στη Λέσβο;

Είναι αλήθεια ότι πολλοί πρόσφυγες που παίρνουν το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ελλάδα παραμένουν στη Λέσβο;

Γιατί άραγε; Τόσο πολύ τους αρέσει η Λέσβος και την προτιμούν;

Γιατί άραγε σοβαρές, σοβαρότατες ΜΚΟ ομολογούν ότι στόχος τους είναι η ένταξη των μεταναστών στο “πολυπολιτισμικό” περιβάλλον της Μυτιλήνης όπου ζουν πολλές κοινότητες; Ποιες είναι αυτές οι κοινότητες;

Kαι οι τοπικές αρχές πώς αντιδρούν σε αυτό; Δεν άκουσαν την απάντηση των Αμερικάνων και των Γερμανών για την ελληνικότητα της Λέσβου, της Χίο και της Λήμνου;

O Tσίπρας και ο Μουζάλας δεν άκουσαν τίποτα;

Έλεος δηλαδή…



Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες