Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ..ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ;; ..ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..


Για το θέμα που προέκυψε τις προηγούμενες μέρες, με τα παιδιά των μεταναστών στα σχολεία της Λέσβου, που πλέον απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, καθώς επίσης και το "λουκέτο" που έβαλαν γονείς στο 8ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης, σήμερα είχαμε δηλώσεις του κου Αριστείδη Καλάργαλη ο οποίος είναι Διευθυντής στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου..

Οι παρακάτω δηλώσεις έγιναν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.. 

...είπε λοιπόν...


«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου παρακολούθησαν και αποδοκίμασαν από την πρώτη στιγμή το γεγονός της τοποθέτησης λουκέτου, αλλά αποδεικνύοντας το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Διοίκησης, με αίσθημα ευθύνης και παιδαγωγικής δεν επιθύμησαν την έκδοση εισαγγελικών ή άλλων εντολών. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει υποχώρηση ή μαλθακότητα. Ως Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου δεν θα δεχτούμε επανάληψή της..

και συνέχισε...

 «Παρακαλούμε, τους ελάχιστους (που δεν το πράττουν) εκπροσώπους των ΜΜΕ  όταν έχουν ερωτήματα, απορίες για τέτοια σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης ή όποιο άλλο να απευθύνονται στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους. Εκτός κι αν σκοπός τους είναι η δημιουργία γεγονότων και εντυπώσεων».

«Οι νόμοι, αποφάσεις και εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας αποστέλλονται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και ενημερώνονται ταυτοχρόνως όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι Διευθυντές κι Διευθύντριες των Διευθύνσεων και των σχολείων, ενώ αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Οπότε, οι αρμόδιοι Διευθυντές και οι Διευθύντριες μπορούν να ενημερώσουν κάθε ερωτώντα, ειδικά τους γονείς των μαθητών».
«Όσον αφορά δε την ένταξη μαθητών προσφύγων σε σχολεία του βορείου Αιγαίου δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα από το Υπουργείο ως προς την ημερομηνία έναρξης, τα σχολεία, των αριθμό μαθητών ή άλλο τι»

και κατέληξε..
«Για την εκπαίδευση ελληνόπουλων, των παιδιών πολιτών τρίτων χωρών και παιδιών προσφύγων την αποκλειστική αρμοδιότητα έχει και διατηρεί η Ελληνική Πολιτεία διά του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας και ουδείς άλλος. 

Για την εκπαίδευση, όλων, ισχύουν και εφαρμόζονται οι κείμενες διατάξεις. Ειδικά για την εκπαίδευση παιδιών τρίτων χωρών – προσφύγων λαμβάνονται υπόψη και οι Νόμοι 2101/1992 με τον οποίο κυρώθηκε η «Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού» και ο Νόμος 3304/2005 για την «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού». 

Οι πράξεις παρεμπόδισης λειτουργίας σχολικών μονάδων είναι παράνομες, γιατί εκτός της παρεμπόδισης της λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας, αντιβαίνουν και τους παραπάνω Νόμους».


Lesvos Voice: Αυτά λοιπόν είπε ο κος Διευθυντής και αφού τα λέει έτσι είναι.. 

Το πιο σημαντικό από όλα αυτά είναι ότι το θέμα που προέκυψε, όπως ο ίδιος είπε, είναι κατά την γνώμη μας αυτό... "δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα από το Υπουργείο ως προς την ημερομηνία έναρξης, τα σχολεία, των αριθμό μαθητών ή άλλο τι".

Δηλαδή ο κος Διευθυντής λέει ότι για την ώρα δεν υπάρχει κάτι γραπτό.. κάτι συγκεκριμένο.. 

Αυτό είναι σημαντικό για να ηρεμήσουν λίγο τα "πνεύματα", γιατί ποιος θέλει τις φασαρίες;;;.. 

Πάντως επειδή τις τελευταίες μέρες είχαμε αρκετά μηνύματα για το θέμα, εμείς εδώ στο Lesvos Voice θα πούμε μόνο το εξής..  καλό είναι όταν ο κος Διευθυντής έχει κάτι συγκεκριμένο, να ενημερώσει σωστά και μεθοδευμένα τους γονείς αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.. 

Ο κόσμος είναι στη κυριολεξία στα .."κάγκελα", είναι ενημερωμένοι και πολλοί από αυτούς είναι και ιδιαίτερα .."ψαγμένοι" !!! Υπάρχει και η δυσπιστία πλέον απέναντι σε όλους στους "τοπικούς" και όχι μόνο, που δυσχεραίνει την κατάσταση.. 

Και μη γελιούνται οι υπεύθυνοι.. είναι πολλοί αυτοί που έχουν μια "άλλη" γνώμη.. για αυτό ας είναι προσεκτικοί και αυτοί που εύκολα κάνουν αφορισμούς, ξιφουλκούν και .. "τσουβαλιάζουν"...

Ψυχραιμία λοιπόν και υπευθυνότητα από όλους...


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

Έντυπη

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες