Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΤΕΙΧΟΣ 900 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.. ΓΙΑ ΝΑ "ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ" ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.. ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;;


Μέσα σε πέντε μήνες, η Τουρκία θα κατασκευάσει ένα τεράστιο τείχος για να σφραγίσει περίπου 900 χλμ. από τα σύνορα, που μοιράζεται με την Συρία, με στόχο να σταματήσει την παράνομη διέλευση προσφύγων αλλά και να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο.
Όπως αναφέρει το Politico, ήδη έχει ολοκληρωθεί τμήμα 200χλμ., του οποίου η κατασκευή έχει ξεκινήσει από το 2014.
Από τα 19 επίσημα σημεία διέλευσης στα τουρκο-συριακά σύνορα μόνο τα δύο παραμένουν ανοικτά και παραμένουν επιλογές για τους πρόσφυγες από τη Συρία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία χτίζει τοίχος, την ώρα που η Αγκυρα επιμένει πως οι «πόρτες» της χώρας είναι ανοικτές για τους Σύριους, ωστόσο, πάνω από 100.000 έχουν «κολλήσει» στα σύνορα κατά το περασμένο έτος.
Ανθρωπιστικές οργανώσεις, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν πως περίπου 200 πρόσφυγες, τις περισσότερες φορές τραυματίες, παίρνουν άδεια να περάσουν τα σύνορα.
«Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να πούμε ότι το τείχος κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με βεβαιότητα παραβιάζει το δικαίωμα αυτό, θα καταστήσει δύσκολο για κάποιον να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος», είχε δηλώσει, παλιότερα ο Μετίν Τσοραμπατίρ του Κέντρου Μελετών Ασύλου και Μετανάστευσης, για να τονίσει στη συνέχεια:
«Αν μια ομάδα Σύρων θέλει να φύγει τον πόλεμο στο εγγύς μέλλον, πώς μπορούν να βρουν καταφύγιο χωρίς να αντιμετωπίσουν αυτό το τείχος;»

Lesvos Voice: Το θέμα έχει ενδιαφέρων.. η Τουρκία κάνει πόλεμο στη Συρία για να υπερασπιστεί λέει τα ..δικαιώματα των Σύρων που έχουν καταπατηθεί.. ενώ συνεχίζει να παίρνει και τα εκατομμύρια από την Ε.Ε. για να .."φροντίσει" τους πρόσφυγες.. 

Την ίδια στιγμή όμως σηκώνει και ένα τείχος για να μη μπαίνουν στο δικό της έδαφος Σύριοι.. δικαίωμα της θα μας πείτε.. ναι αλλά την ίδια στιγμή απειλεί ότι θα "ρίξει" κάτω την συμφωνία με την Ε.Ε. αν δεν της δώσουν την βίζα και θα γεμίσει τα νησιά με πρόσφυγες και μετανάστες... μύλος !!!




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες