Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΟ 24% !!!!!! ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ...




Χάνουν και τα τελευταία νησιά τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου, γεγονός που θα κάνει ακριβότερες υπηρεσίες και αγαθά στα νησιά της άγονης γραμμής αλλά και σε αυτά που έχουν πληγεί από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.
Στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ολοκληρώνεται η  σταδιακή κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ίσχυε μέχρι τώρα στα νησιά του Αιγαίου. Πρόκειται για το τρίτο κύμα αύξησης του φόρου στις περιοχές όπου ίσχυε το ειδικό καθεστώς των μειωμένων συντελεστών κατά 30%.
Μετά από τις αυξήσεις στον ΦΠΑ τον Οκτώβριο του 2015 και τον Ιούνιο του 2016 στα περισσότερα νησιά, έρχεται το τρίτο κύμα που θα πλήξει το σύνολο των νησιών της λεγόμενης άγονης γραμμής, αλλά και την Λέσβο, την Κω, την Σάμο και τη Χίο που επλήγησαν από τις μεταναστευτικές ροές.
Αυτό σημαίνει ότι από τις αρχές του επόμενου έτους οι συντελεστές 17%, 9% και 4% που ισχύουν ακόμα σε ορισμένα νησιά θα εναρμονιστούν με την ηπειρωτική Ελλάδα και θα αυξηθούν σε 24%, 13% και 6% αντίστοιχα.
Ως αντίβαρο, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί απαλλαγή από τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων που έχουν ακαθάριστα έσοδα έως 25.000 ευρώ ενώ μέχρι στιγμής το όριο είναι στα 10.000 ευρώ.

Lesvos Voice: Πρόκειται για την απόλυτη απόδειξη ότι σε αυτή την μάχη για την αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος όπως το μεταναστευτικό, οι νησιώτες είναι μόνοι τους.. 
Πρόκειται για την διάψευση όλων όσων, χωρίς φειδώ, έλεγαν ότι είναι στο πλάι των νησιών αυτών και παλεύουν μαζί με τους κατοίκους για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα..
Πρόκειται για το "τέλος" των υποσχέσεων όσων έλεγαν ότι θα υπάρξουν αντισταθμιστικά και άλλα ωραία.. που θα "ελαφρύνουν" την τεράστια ζημιά που δέχτηκαν τα νησιά μας...
Τελικά μόνο λόγια... 
Και ρωτάμε.. αυτό έτσι θα μείνει από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Λέσβου και των άλλων νησιών;;; 
Τι θα κάνουν;; ..θα αντιδράσουν δυναμικά ή θα πάνε πάλι σε καμιά σύσκεψη όπως αυτή του Μαξίμου για να ..καταγράψουν μια ακόμη εμπειρία στη ...πολιτική τους καριέρα;; 
Η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για την Λέσβο θα είναι το "τελειωτικό" χτύπημα.. μια διαλυμένη τοπική οικονομία θα δεχτεί την χαριστική βολή.... 




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες