Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ .."ΑΓΑΠΗ" ΤΟΥΣ !! 2 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 5 Η ΓΡΑΜΜΗ ΛΗΜΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΧΙΟΣ ΣΑΜΟΣ ΡΟΔΟΣ..




Μπορεί ο διαγωνισμός για τις άγονες αεροπορικές γραμμές να έκλεισε με όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο, δεν συνέβη όμως το ίδιο για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αφού περικόπτονται δρομολόγια διασύνδεσής τους.

Συγκεκριμένα, μεγάλες απώλειες αφορούν τη γραμμή Λήμνος Μυτιλήνη Χίος Σάμος Ρόδος, η οποία δόθηκε για εκμετάλλευση στην εταιρεία Olympic Air ως το τέλος Μαρτίου 2017, η οποία, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, θα εκτελεί μόνο δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, έναντι πέντε που ήταν μέχρι πρότινος.

Ο Βουλευτής Νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Βουλευτής Νομού Χίου Νότης Μηταράκης σε κοινή δήλωσή τους για το θέμα και σε ερώτησή  τους στους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, ανέφεραν:

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν, αφού το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επέλεξε την εύκολη λύση των περικοπών δρομολογίων απομονώνοντας τα ακριτικά νησιά μας, αντί να συνδιαλλαχτεί με τις αεροπορικές εταιρίες και την τοπική κοινωνία, ώστε να βρεθεί μια πιο ορθολογιστική λύση, βασισμένη στις πραγματικές ανάγκες των νησιωτών».

Συγκεκριμένα, μεγάλες απώλειες αφορούν τη γραμμή Λήμνος Μυτιλήνη Χίος Σάμος Ρόδος, η οποία δόθηκε για εκμετάλλευση ως το τέλος Μαρτίου 2017, μετά από διαδικασίες διαπραγμάτευσης, στην εταιρεία Olympic Air έναντι του μέγιστου οικονομικού αντισταθμίσματος 606.884

Όπως πληροφορηθήκαμε, βάσει της συγκεκριμένης ανάθεσης, θα εκτελούνται μόνο δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, έναντι πέντε που ήταν μέχρι πρότινος. Αυτό σημαίνει ότι η αεροπορική διασύνδεση των νησιών του Νομού Λέσβου θα πραγματοποιείται μόνο με δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως.

    Λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχία των κατοίκων της Λήμνου και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η εξέλιξη αυτή προξενεί οξύτατο συγκοινωνιακό και κατ΄ επέκταση κοινωνικό πρόβλημα για το νησί της Λήμνου, δεδομένου ότι και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τη Μυτιλήνη είναι εξαιρετικά περιορισμένα (μόνο δύο την εβδομάδα).

   Η διοικητική εξάρτηση, σε κρίσιμους τομείς, της Λήμνου με τη Μυτιλήνη, έδρα του Νομού Λέσβου αλλά και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αναγκάζει τους κατοίκους να μεταβαίνουν στη Λέσβο για θέματα υγείας, φορολογικά, δικαστικά ή υπηρεσιακά. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα νησιά Χίο και Σάμο.
    
   Επιπλέον, η μείωση των δρομολογίων θα έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση των πολιτών με περισσότερα έξοδα διαμονής, τα οποία δεδομένων των δυσμενών οικονομικών συνθηκών θα είναι δύσκολο να καλυφθούν.

   Τέλος, δημιουργείται έντονο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες που βλέπουν να αποκόπτεται η πρόσβασή τους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, η οποία είναι πολλές φορές αναγκαία λόγω έλλειψης ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Λήμνου.

   Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να βελτιωθεί η ζωτικής σημασίας διασύνδεση των νησιών της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες