Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ;; ..ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!!!!! ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..


Μετά τους φτωχούς εργαζόμενους που δημιούργησαν οι ευέλικτες μορφές εργασίας έρχονται και η γενιά των 100 ευρώ, εργαζόμενοι που μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας αποδέχονται μισθούς πείνας.
Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας σοκάρουν, καθώς στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ.
Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά.
Πρόκειται για εργαζομένους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2, 3 ημερών την εβδομάδα, ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα.
Τα νέα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι η έκρηξη της ανεργίας και η εργασιακή ζούγκλα οδηγούν σε φτωχοποίηση μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως οι δανειστές υποστηρίζουν ότι ο κατώτατος μισθός παραμένει υψηλότερος σε σύγκριση με άλλες χώρες και προτείνουν εμμέσως την κατάργηση της προϋπηρεσίας ή την αποσύνδεσή της από τις κατώτατες αμοιβές των ανειδίκευτων εργαζομένων. 
Για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, επισημαίνουν ότι θα πρέπει να αποφασίζεται από το κράτος και τονίζουν πως παρά τη μείωση του στα 586 ευρώ και στα 510 ευρώ (για τους νέους έως 25 ετών) εξακολουθεί να παραμένει υψηλότερος σε σύγκριση με άλλες χώρες, λόγω της προσαύξησής του έως 30% από τη σύνδεσή του με την προϋπηρεσία των υπαλλήλων έως τα 10 έτη.
Παράλληλα τα στοιχεία του μηνός Σεπτεμβρίου, από το σύστημα Εργάνη, αποτυπώνουν την ανατροπή στην απορρυθμισμένη αγορά εργασίας. 
Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τη διετία 2015-2016 έσπασαν το ιστορικό φράγμα του 50% και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε το 2014 και όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ειδικότερα την περίοδο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2015 οι προσλήψεις που έγιναν με ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 51,50%, έναντι 48,50% της πλήρους απασχόλησης. 
Την αντίστοιχη περίοδο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2016 τα ποσοστά των ευέλικτων μορφών απασχόλησης διευρύνθηκαν ακόμη περισσότερο, φθάνοντας το 53,38%. Αντίστοιχα, τα ποσοστά της πλήρους απασχόλησης υποχώρησαν περαιτέρω στο 46,62%. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ κατά τα έτη 2012-2016, η μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 73,85%.

Lesvos Voice: Τα στοιχεία είναι τραγικά, όταν ένας νέος ή γενικά εργαζόμενος φτάνει στο σημείο να δουλεύει για 100 ευρώ τον μήνα τότε αυτός είναι ο ..πάτος !!!!! 
Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί, αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μέλλον, σαν κράτος πλέον.. 
Και εδώ στη Λέσβο τα στοιχεία αυτά μπορούν πολύ εύκολα να επαληθευτούν.. δουλειές δεν υπάρχουν, όχι μόνο για τους νέους αλλά γενικά για τους εργαζόμενους όλων σχεδόν των κλάδων.. 
Όλοι οι τομείς της οικονομίας έχουν πληγεί, οι τράπεζες υπάρχουν μόνο για να εισπράττουν και οι συνταξιούχοι που στήριζαν τα παιδιά τους είδαν τις συντάξεις τους να κόβονται χωρίς .."Κατρουγκάλιο" έλεος που τους έλεγε άλλα.. 
Σε όλα αυτά να υπολογίσετε ότι από τον Γενάρη θα έχουμε και αύξηση του ΦΠΑ στο 24%.. μιλάμε για αναλγησία σε ένα νησί που έχει πραγματικά διαλυθεί εξαιτίας και του μεταναστευτικού αλλά παρόλα αυτά κάποιοι έχουν το θράσος να συνεχίζουν να κοροϊδεύουν...
Τα δύσκολα δυστυχώς είναι μπροστά... 





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες